Στην καρδιά του καλοκαιριού και λίγο πριν ξεκινήσουν για τους περισσότερους από εμάς οι καλοκαιρινές διακοπές, είναι σίγουρα λίγο πιο δύσκολο να ανταπεξέλθεις στην καθημερινότητα. Χρειάζεσαι περισσότερη ενέργεια και αυτές τις μικρές χαρές της ζωής που θα ανεβάσουν τη διάθεσή σου για να συνεχίσεις. Μία από αυτές βέβαια είναι το φαγητό. Και δεν χρειάζεται να βγαίνεις συνεχώς έξω για να το απολαύσεις, αφού μπορείς να εντάξεις νόστιμο φαγητό και στην καθημερινότητά σου. Εύκολα, γρήγορα και με απλά υλικά. Και αν πάλι έχεις ξεμείνει από ιδέες, διάβασε αυτό το μενού με μία διαφορετική συνταγή για κάθε μέρα και κάθε σου ανάγκη.
Δευτέρα - Μακαρόνια με μελιτζάνα και φέτα σε στυλ alla Norma
Μακαρονάδα εμπνευσμένη από τη Σικελία, σε μια ελληνική παραλλαγή. Εδώ αντί για ρικότα salata, χρησιμοποιούμε φέτα. Τι πιο ωραίο και καλοκαιρινό για να ξεκινήσει η εβδομάδα!
Τρίτη - Κοτόπουλο λεμονάτο στο φούρνο με φρέσκια ρίγανη
Τρυφερό κοτόπουλο ψημένο αργά στο φούρνο, ποτισμένο με χυμό λεμονιού και εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, σκόρδο και φρέσκια ρίγανη.
  
  
Τετάρτη - Ρατατούι στο τηγάνι
Η γαλλική εκδοχή του δικού μας μπριάμ ή τουρλού, το ρατατούι μια παραδοσιακή συνταγή της Προβηγκίας, γίνεται γρήγορα και εύκολα στο τηγάνι.
Πέμπτη – Ζουμερό ψαρονέφρι με μπίρα, μέλι και μουστάρδα
Αυτό το ψαρονέφρι είναι ζουμερό γιατί παίρνει όλη την υγρασία και τη γεύση της μπίρας που συνδυάζεται με το μέλι και την οξύτητα της μουστάρδας. Φτιάχνεται μάλιστα σε ένα σκεύος και σε λίγο χρόνο.
Παρασκευή – Σαλάτα με φασόλια μαυρομάτικα, πιπεριά Φλωρίνης και μυρωδικά
Μαυρομάτικα φασόλια, μυρωδικά, τραγανή κόκκινη πιπεριά και φρέσκο κρεμμυδάκι. Ένας δροσερός τρόπος να απολαύσουμε τα όσπρια τώρα το καλοκαίρι.
  
  
Σάββατο – Αυθεντική ισπανική παέγια με θαλασσινά
Μία μελωμένη παέγια με ποικιλία θαλασσινών, που θα λατρέψεις. Το τέλειο πιάτο του Σαββάτου, που χρειάζεσαι κάτι πιο ιδιαίτερο.
Κυριακή – Ολοκληρωμένο γεύμα για την πιο ξεκούραστη μέρα της εβδομάδας
Για αρχή: Πράσινη σαλάτα με φρέσκα μυρωδικά και βινεγκρέτ μηλόξυδου
Μια απλή και ανάλαφρη σαλάτα που ταιριάζει με όλα. Το μυστικό της επιτυχίας της κρύβεται στα φύλλα των φρέσκων μυρωδικών. Όσα περισσότερα, τόσο καλύτερα.
Για κυρίως: Γεμιστά με κιμά
Όλα τα καλοκαιρινά λαχανικά, μαζί, σε ένα λαχταριστό λαδερό με κιμά, που θα λατρέψουν όλοι. Τα γεμιστά μυρίζουν Κυριακή!
  
Για επιδόρπιο: Εύκολο cheesecake με ζαχαρούχο γάλα και μαρμελάδα φράουλα
Το cheesecake είναι το γλυκό που αρέσει σε μικρούς και μεγάλους και η επικάλυψη μαρμελάδας είναι πάντα ένας έξυπνος τρόπος να αξιοποιήσουμε τα ανοιχτά βαζάκια που έχουν ξεμείνει στο ψυγείο. Αν δεν έχουμε μαρμελάδα φράουλα, χρησιμοποιούμε όποια έχουμε. Το ιδανικό κλείσιμο της εβδομάδας.
        
        
        
        Κοτόπουλο λεμονάτο στο φούρνο με φρέσκια ρίγανη
        
        Ρατατούι στο τηγάνι
        
        Ζουμερό ψαρονέφρι με μπίρα, μέλι και μουστάρδα
        
        Σαλάτα με φασόλια μαυρομάτικα, πιπεριά Φλωρίνης και μυρωδικά
Αυθεντική ισπανική παέγια με θαλασσινά
        
        Πράσινη σαλάτα με φρέσκα μυρωδικά και βινεγκρέτ μηλόξυδου
Γεμιστά με κιμά