
Προετοιμασία: 15΄
Σύνολο: 15΄
Μερίδες: 4
Υλικά
•
Διαδικασία
Tip
Υλικά
- 250 γρ. μείγμα από πράσινες σαλάτες (μαρούλι, baby σπανάκι, κατσαρή σαλάτα, iceberg, κλπ) σε φύλλα ή χοντρά κομμάτια
- 1 ντομάτα μεγάλη, ώριμη και σφιχτή σε φέτες ή 15 ντοματίνια κομμένα στη μέση
- 1 κρεμμύδι μέτριο ξερό σε λεπτές φέτες
- 1 κλαδάκι δυόσμο (μόνο τα φύλλα)
- 1 μικρό ματσάκι μαϊντανό (μόνο τα φύλλα)
Για τη βινεγκρέτ μηλόξυδου
- 60 ml εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
- 20 ml μηλόξυδο
- ½ κ.γ. μέλι
- 1 κ.γ. κοφτό μουστάρδα απαλή
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
- Για την πράσινη σαλάτα με φρέσκα μυρωδικά και βινεγκρέτ μηλόξυδου, πρώτα πλένουμε και στεγνώνουμε καλά τα σαλατικά μας. Τα πιο μεγάλα φύλλα τα κόβουμε με το χέρι σε κομμάτια, τα μικρά φύλλα τα αφήνουμε ως έχουν. Τα ρίχνουμε όλα μέσα σε σαλατιέρα.
- Ανακατεύουμε μέσα τα φύλλα του δυόσμου και του μαϊντανού και μετά προσθέτουμε τις ντομάτες ή τα ντοματίνια και το κρεμμύδι.
- Βάζουμε όλα τα υλικά της βινεγκρέτ σε βαζάκι, κλείνουμε με το καπάκι και χτυπάμε καλά. Την τελευταία στιγμή περιχύνουμε στη σαλάτα και ανακατεύουμε καλά.
- Το καρουζέλ για το στέγνωμα των σαλατικών βοηθά πολύ τη διαδικασία στεγνώματος. Αν δεν έχουμε, σίγουρα αξίζει να το προμηθευτούμε.
- Αν θέλουμε, μπορούμε να αντικαταστήσουμε τις ντομάτες με φράουλες.