Υλικά
  • 2 κολοκυθάκια σε χοντρές ροδέλες
  • 1 πιπεριά μεγάλη, πράσινη σε λωρίδες ή χοντρά καρεδάκια
  • 1 μελιτζάνα σε πολύ χοντρά καρέ
  • 3 πιπεριές, κόκκινη, πορτοκαλί, κίτρινη, σε μεγάλα καρέ
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 κρεμμύδι μεγάλο, κομμένο σε φέτες ή μεγάλα καρέ
  • 2 ντομάτες μεγάλες, ξεφλουδισμένες και περασμένες από τον τρίφτη ή τον πολυκόφτη
  • 1 φλ. ελαιόλαδο
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 2-3 κλωναράκια θυμάρι φρέσκο
  • 1 κ.γ. ντομάτα
  • 1 ματσάκι μαϊντανό, μικρό, ψιλοκομμένο
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Ροζέ Κρασί, συνδυασμός Μονεμβασιάς και Μανδηλαριάς με αρώματα φραγκοστάφυλου, φράουλας, κερασιού και τομάτας, με τραγανή οξύτητα και επίγευση που διαρκεί. Η επιλογή του WSPC: Seiradi Rose Paros Farrming Community 

Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
  1. Για το ρατατούι στο τηγάνι, πρώτα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο στο πιο μεγάλο μας τηγάνι ή στο γουόκ και σοτάρουμε τη μελιτζάνα με το κολοκυθάκι. Μόλις μαλακώσουν λίγο, προσθέτουμε τις πιπεριές και το κρεμμύδι.
  2. Αλατίζουμε και σε δυνατή φωτιά ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να χάσουν τον όγκο τους τα λαχανικά.
  3. Προσθέτουμε το σκόρδο, το δαφνόφυλλο, το θυμάρι, τη ντομάτα, τη ζάχαρη και χαμηλώνουμε τη φωτιά.
  4. Αφήνουμε το φαγητό να σιγομαγειρευτεί μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά και να μείνει το φαγητό με το λάδι του.
  5. Πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό και σερβίρουμε.

Ιδανικά αυτό το φαγητό τρώγεται χλιαρό και την επόμενη ημέρα είναι ακόμη πιο νόστιμο.