
Υλικά
- 2 κολοκυθάκια σε χοντρές ροδέλες
- 1 πιπεριά μεγάλη, πράσινη σε λωρίδες ή χοντρά καρεδάκια
- 1 μελιτζάνα σε πολύ χοντρά καρέ
- 3 πιπεριές, κόκκινη, πορτοκαλί, κίτρινη, σε μεγάλα καρέ
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
- 1 κρεμμύδι μεγάλο, κομμένο σε φέτες ή μεγάλα καρέ
- 2 ντομάτες μεγάλες, ξεφλουδισμένες και περασμένες από τον τρίφτη ή τον πολυκόφτη
- 1 φλ. ελαιόλαδο
- 1 φύλλο δάφνης
- 2-3 κλωναράκια θυμάρι φρέσκο
- 1 κ.γ. ντομάτα
- 1 ματσάκι μαϊντανό, μικρό, ψιλοκομμένο
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Ροζέ Κρασί, συνδυασμός Μονεμβασιάς και Μανδηλαριάς με αρώματα φραγκοστάφυλου, φράουλας, κερασιού και τομάτας, με τραγανή οξύτητα και επίγευση που διαρκεί. Η επιλογή του WSPC: Seiradi Rose Paros Farrming Community
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
- Για το ρατατούι στο τηγάνι, πρώτα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο στο πιο μεγάλο μας τηγάνι ή στο γουόκ και σοτάρουμε τη μελιτζάνα με το κολοκυθάκι. Μόλις μαλακώσουν λίγο, προσθέτουμε τις πιπεριές και το κρεμμύδι.
- Αλατίζουμε και σε δυνατή φωτιά ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να χάσουν τον όγκο τους τα λαχανικά.
- Προσθέτουμε το σκόρδο, το δαφνόφυλλο, το θυμάρι, τη ντομάτα, τη ζάχαρη και χαμηλώνουμε τη φωτιά.
- Αφήνουμε το φαγητό να σιγομαγειρευτεί μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά και να μείνει το φαγητό με το λάδι του.
- Πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό και σερβίρουμε.
Ιδανικά αυτό το φαγητό τρώγεται χλιαρό και την επόμενη ημέρα είναι ακόμη πιο νόστιμο.