Πίτσα Μαργαρίτα

Πίτσα Μαργαρίτα

Πίτσα Μαργαρίτα

Πίτσα Μαργαρίτα

Υλικά

για μια πίτσα

  • 120 γρ. φρέσκια μοτσαρέλα
  • 100 γρ. μοτσαρέλα τριμμένη, σκληρή
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι  μαύρο, φρεσκοτριμμένο
  • φύλλα φρέσκου βασιλικού
  • ρίγανη (προαιρετικά)

Για τη ζύμη

Για τη σάλτσα 

αρκετή για 4-5 πίτσες

  • 800 γρ. ντοματάκια ολόκληρα, αποφλοιωμένα με το χυμό τους σε κονσέρβα
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ολόκληρες, σπασμένες
  • 1 κλωναράκι βασιλικό, φρέσκο
  • 1 κ.γ. ρίγανη
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένα
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
  1. Για την πίτσα Μαργαρίτα, πρώτα τοποθετούμε μια μεσαία κατσαρόλα ή ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τις σκελίδες σκόρδου.
  2. Προσθέτουμε τα ντοματάκια με όλο το χυμό τους και τα λιώνουμε καλά μέσα στην κατσαρόλα με κουτάλι ή σπάτουλα, ενώ ανακατεύουμε.  
  3. Προσθέτουμε το βασιλικό, τη ρίγανη, αλάτι και πιπέρι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα, για περίπου 10-15 λεπτά, ανακατεύοντας περιστασιακά.
  4. Αφαιρούμε από τη σάλτσα τις σκελίδες του σκόρδου, το κλωναράκι του βασιλικού και, αν χρειάζεται, διορθώνουμε το αλατοπίπερο.
  5. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 250°C.
  6. Ανοίγουμε τη ζύμη της πίτσας σε ένα ταψί και απλώνουμε λίγη σάλτσα από πάνω, σε όλη την επιφάνεια με κυκλικές κινήσεις.
  7. Προσθέτουμε την τριμμένη και την κομμένη μοτσαρέλα, ραντίζουμε με λίγες σταγόνες ελαιόλαδου από πάνω και την ψήνουμε για 7–10 λεπτά.
  8. Βγάζουμε την πίτσα από το φούρνο και γαρνίρουμε με φύλλα βασιλικού, ελαιόλαδο, πιπέρι ή λίγη ρίγανη.
  9. Την κόβουμε και τη σερβίρουμε ζεστή.