Καλές οι σοκολάτες, η γαλλική ζαχαροπλαστική και τα περίτεχνα γλυκά, όμως αλήθεια, ποιος δεν λιγουρεύεται ένα ωραίο, παραδοσιακό σιροπιαστό; Είτε αυτό έχει φύλλο, είτε κρέμα, είτε μοιάζει με κέικ, είτε είναι σε ταψί ή κέρασμα, λίγη σημασία έχει, αφού τα σιροπιαστά έχουν τη δική τους ιστορία, τη δική τους καταγωγή, είναι συνδεδεμένα με τις πιο γλυκές μας αναμνήσεις και ταιριάζουν σχεδόν σε κάθε περίσταση.
Εμείς είμαστε μερακλήδες, γι΄ αυτό εδώ σου έχουμε μερικές συνταγές για αυθεντικά σιροπιαστά όπως τα ξέρεις και αγαπάς, αλλά και κάποιες πειραγμένες εκδοχές τους. Από πατροπαράδοτο μπακλαβά, μέχρι λαχταριστό γαλακτομπούρεκο και σιροπιαστό Νάξου, αλλά και μπαμπάδες με ρούμι, όλα θα τα βρεις εδώ.
Αφράτοι μπαμπάδες με ρούμι (baba au rum)
Παραδοσιακό γαλακτομπούρεκο με βελούδινη κρέμα
Ατομικά vegan γαλακτομπούρεκα με πλούσια κρέμα
Μπακλαβάς με ανάμεικτους ξηρούς καρπούς
Μπακλαβάς σαν άλλοτε
Παραδοσιακό ραβανί της γιαγιάς
Μαροκάνικο σάμαλι λεμονάτο
Σιροπιαστό μελαχρινό Νάξου βήμα - βήμα