Άλλη μία νέα εβδομάδα που μπαίνουμε στην κουζίνα για να ετοιμάσουμε τα καθημερινά μας γεύματα προκειμένου να παίρνουμε γεύση, αλλά και απόλαυση. Και αυτή τη βδομάδα λοιπόν το μενού μας είναι πλούσιο και ισορροπημένο, έχει τα όσπρια και τα λαχανικά, έχει και το ψάρι και τα κρεατικά του. Όλα προσαρμοσμένα στις ανάγκες της κάθε μέρας. Γι’ αυτή που δεν έχεις χρόνο, γι’ αυτή που θέλεις κάτι πιο ελαφρύ και γι’ αυτή που θες να το ρίξεις λίγο έξω. Ετοίμασε τις κατσαρόλες και καλή όρεξη. 

Δευτέρα - Ομελέτα με πατάτες στο air fryer

Πάντα θέλουμε να ξεκινάμε την εβδομάδα με κάτι ελαφρύ αλλά και θρεπτικό, για ένα μικρό detox μετά τις λιχουδιές του Σαββατοκύριακου. Έτσι, φτιάχνουμε την πιο «αθώα» εκδοχή της ισπανικής τορτίγιας ή της δικής μας ανδριώτικης φρουτάλιας, που ψήνεται στο air fryer με ελάχιστο ελαιόλαδο και όλη τη γεύση.

Τρίτη - Ζυμαρικά με μανιτάρια και βούτυρο μαύρου σκόρδου

Μια πολύ εύκολη μακαρονάδα μανιταριών με απλά υλικά, που την απογειώνει γευστικά η προσθήκη του βουτύρου με μαύρο σκόρδο.

Ζυμαρικά με μανιτάρια και βούτυρο μαύρου σκόρδου

Σούπα με ψητά καρότα

Τετάρτη - Σούπα με ψητά καρότα, σερβιρισμένη με ξινόγαλα και πετιμέζι

Μια πρωτότυπη και χορταστική σούπα καρότου, με πολλά μπαχαρικά, ό,τι πρέπει για το καθημερινό τραπέζι.

Πέμπτη - Ψητό ψάρι μαριναρισμένο με yuzu

Το ξινόπικρο γιαπωνέζικο εσπεριδοειδές yuzu προσθέτει φρεσκάδα και βάθος στη μαρινάδα, κάνοντας το ψητό ψάρι γευστικότατο. Μη σε τρομάζει η μαρινάδα που μπορεί να σου ακούγεται «περίεργη», αυτή η συνταγή είναι απλή και ιδανική για ένα ελαφρύ και αρωματικό γεύμα.

Ψητό ψάρι με yuzu

Μπέργκερ με μπιφτέκι αρακά

Παρασκευή - Vegetarian μπέργκερ με μπιφτέκι από αρακά και φασόλια

Για vegetarians αλλά και όσους θέλουν απλώς να αποφύγουν το κρέας, εδώ φτιάχνουμε νόστιμα και διαφορετικά μπέργκερ με μπιφτέκι από αρακά και φασόλια. Η συνταγή επιδέχεται παραλλαγές, ανάλογα με τα γούστα, αλλά και τα υλικά που έχουμε διαθέσιμα. Και μη σου φαίνεται καθόλου μπελαλίδικη, γιατί δεν είναι, αφού θα χρειαστείς περίπου ένα μισάωρο. Είναι και Παρασκευή, κάνε κάτι πιο ιδιαίτερο!

Σάββατο - Λαζάνια μπολονέζ με εύκολη κρέμα γραβιέρας

Η αγαπημένη, κλασική ιταλική συνταγή για λαζάνια στο φούρνο. Η πλούσια γέμιση και η εύκολη τυρένια μπεσαμέλ τα κάνουν ακαταμάχητα. Τέλειο Σαββατιάτικο φαγάκι. 

Κυριακή – Ολοκληρωμένο μενού για την πιο ξεκούραστη μέρα της εβδομάδας 

Την Κυριακή θέλεις πάντα το κάτι παραπάνω, και εμείς στο δίνουμε. Σαλάτα, κυρίως και, βέβαια, επιδόρπιο. Για δες εδώ: 

Για αρχή: Σαλάτα του Καίσαρα 

Για την έναρξη του κυριακάτικου τραπεζιού φτιάχνουμε σαλάτα σίζαρ, την πιο διάσημη σαλάτα με βάση το μαρούλι, εύκολα και χωρίς πολύ κόπο. 

Σπιτική σαλάτα Καίσαρα

Μοσχαράκι στιφάδο

Το κυρίως: Μοσχάρι στιφάδο με τα κρεμμυδάκια και με τα όλα του

Ένα από τα πιο χαρακτηριστικά πιάτα της ελληνικής κουζίνας, το μοσχάρι στιφάδο είναι αγαπημένη επιλογή για τα κυριακάτικα τραπέζια. Το κλειδί για να δέσουν οι γεύσεις είναι το αργό μαγείρεμα, αλλά το αποτέλεσμα σε αποζημιώνει για την αναμονή.

To γλυκάκι: Μους σοκολάτας με αβοκάντο χωρίς ζάχαρη

Επειδή το μελωμένο και σαλτσερό μοσχαράκι στιφάδο μπορεί λίγο να μας βαρύνει, θέλουμε ένα επιδόρπιο ελαφρύ, για σβήσιμο. Ε, μία εύκολη και ελαφριά μους σοκολάτας με αβοκάντο και χωρίς ζάχαρη είναι ό,τι πρέπει.