Να και ο Αύγουστος. Καλή εβδομάδα λοιπόν με λίγη παραπάνω ξεγνοιασιά και πάντα καλό και θρεπτικό φαγητό. Εσύ φρόντισε για το πρώτο και εμείς, όπως πάντα, έχουμε μεριμνήσει για το δεύτερο. Για να δούμε λοιπόν τι θα φάμε. 

Δευτέρα – Φάβα κλασική 

Απλή, εύκολη και νόστιμη, η φάβα είναι το τέλειο όσπριο για το καλοκαίρι που γίνεται βελούδινη αλοιφή για ορεκτικό, ή και κυρίως πιάτο, ειδικά αν την κάνουμε «παντρεμένη» με κρεμμύδι ξερό, ντομάτα και μπόλικη ρίγανη. 

Τρίτη - Κοτόπουλο λεμονάτο 

Ένας κλασικός τρόπος μαγειρέματος του κοτόπουλου στην κατσαρόλα, σχετικά εύκολος και γρήγορος με εξαιρετικά νόστιμο αποτέλεσμα. Ιδανικά συνοδεύεται με τηγανητές πατάτες, αλλά το ρύζι, το πλιγούρι και ένα ψιλό ζυμαρικό είναι εξίσου καλές επιλογές.

Τετάρτη - Ομελέτα φούρνου με λαχανικά και φέτα

Μια εύκολη και χορταστική ομελέτα που παρέα με μια πλούσια σαλάτα γίνεται ολοκληρωμένο γεύμα. Συνοδεύουμε με ξινή κρέμα και καλό ψωμί. 

Ομελέτα φούρνου

Πέμπτη - Μακαρόνια με κιμά, η βασική συνταγή

Ετοιμάζεται πανεύκολα και είναι αγαπημένο φαγητό μικρών και μεγάλων. Μα ποιος δεν λαχταρά μία νόστιμη μακαρονάδα με κιμά; 

Παρασκευή: Αρωματικό μπριάμ με μελιτζάνες, κολοκύθια και πατάτες

Το μπριάμ είναι ταυτισμένο με το καλοκαίρι, αφού στην κλασική εκδοχή του περιλαμβάνει μελιτζάνες και κολοκυθάκια που αυτή την εποχή είναι στα καλύτερά τους.

Σάββατο - Τουρκικά σαρμαδάκια

Τα τούρκικα σαρμαδάκια είναι εξαιρετικό φαγητό ή και ορεκτικό. Εδώ όμως, το τρώμε ως κυρίως. Η διαφορά με τα ντολμαδάκια είναι τα μπαχαρικά και η πάστα πιπεριάς που τα κάνουν ξεχωριστά!

Κυριακή: Ολοκληρωμένο γεύμα για την πιο ξεκούραστη μέρα της εβδομάδας 

Για αρχή: Δροσερή και νόστιμη σαλάτα ταμπουλέ

Έχει λιβανέζικη προέλευση, όμως αυτή τη σαλάτα απολαμβάνει όλη η Μέση Ανατολή και όχι μόνο, γιατί είναι ένα σούπερ δροσερό πιάτο, άκρως αποτοξινωτικό και κυρίως νόστιμο.

Σαλάτα ταμπουλέ

Ζυγούρι στη γάστρα

Για κυρίως: Ζυγούρι στη γάστρα

Παραδοσιακή συνταγή της Θεσσαλίας που μαγειρεύεται όλο το χρόνο με ζυγούρι ή κάποιο άλλο κρέας όπως κατσίκι, μοσχάρι, χοιρινό, ακόμη και κοτόπουλο.

Για επιδόρπιο: Αρμενοβίλ με καραμελωμένο γάλα

Το Αρμενοβίλ είναι ένα ρουστίκ παγωμένο γλύκισμα, ολίγον κολασμένο που ανήκει στην κατηγορία των σεμιφρέντο. Στην Αθήνα δεν είναι τόσο γνωστό όσο στη Θεσσαλονίκη, ωστόσο όποιος το δοκιμάσει του μένει αξέχαστο.