Καλώς ή κακώς, οι πολλές γιορτές πέρασαν και μπαίνουμε πια και επίσημα στην εβδομάδα επιστροφής στη ρουτίνα. Όλη τη γιορτινή περίοδο ευχαριστηθήκαμε τη χαλάρωση και το φαγητό, τα ουκ ολίγα γιορτινά τραπέζια, τα γλυκά και όλες τις χριστουγεννιάτικες συνταγές που περιμένουμε κάθε χρόνο πώς και πώς. Τώρα μπαίνουμε ξανά σε κανονικούς ρυθμούς με προετοιμασία των καθημερινών μας γευμάτων και λίγη προσοχή παραπάνω, χωρίς αυτό να σημαίνει ανιαρό και άνοστο φαγητό. Η απόλαυση δεν σταματά ποτέ και δες μέσα από το εβδομαδιαίο αυτό μενού πώς θα το πετύχεις. 

Δευτέρα – Σκορπίνα με ζυμαρικά και κόκκινη σάλτσα στον φούρνο

Ανήμερα των Θεοφανίων είθισται να τρώμε ψάρι και, μετά από όλη την κρεατοφαγία των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, θα την τηρήσουμε την παράδοση. Σε αυτή τη θαλασσινή μακαρονάδα πρωταγωνιστεί η σκορπίνα και τα ζυμαρικά μελώνουν στην ντοματένια σάλτσα μαζί με το ψάρι, δημιουργώντας ένα πεντανόστιμο αποτέλεσμα που θυμίζει γιουβέτσι. 

Τρίτη - Ελαφριά κοτόσουπα χωρίς αυγολέμονο

Οι γιορτές πέρασαν αλλά οι μέρες εξακολουθούν να είναι κρύες. Και τι καλύτερο από μία απλή και νόστιμη κοτόσουπα που είναι ελαφριά και έχει υπέροχη λεμονάτη γεύση, χωρίς να περιέχει καμία λιπαρή ουσία. 

Τετάρτη - Chana Masala: Αρωματικό κάρι με λαχανικά και ρεβίθια

Το Chana Masala αποτελεί παραδοσιακή συνταγή της βόρειας Ινδίας και συνήθως συνοδεύεται από το τηγανητό ψωμί bhatura. Για τη μέση της εβδομάδας θέλουμε αυτό το κάτι παραπάνω που θα μας δώσει boost για να συνεχίσουμε, και έτσι ετοιμάζουμε χορταστικό και αρωματικό χορτοφαγικό κάρι, γεμάτο θρεπτικά συστατικά, με μπόλικα μπαχαρικά, κρεμμύδι, ντομάτα, σκόρδο και πιπεριές τσίλι που το κάνουν πικάντικο.

Κοτόσουπα

Chana Masala

Πέμπτη - Μανιάτικη τσουχτή, αλλιώς, μακαρονάδα με μυζήθρα και τηγανητά αυγά

Η παραδοσιακή μακαρονάδα της Μάνης ονομάζεται τσουχτή και δεν είναι άλλο από ένα πιάτο με χοντρό μακαρόνι σερβιρισμένο απλά με καψαλισμένη μυζήθρα και δύο μελάτα τηγανητά αυγά. Ωστόσο, μετά από τόσο γιορτινό μαγείρεμα, θέλουμε πιάτα εύκολα και νόστιμα.

Παρασκευή - Τραγανές γαρίδες στον φούρνο

Ζουμερές εσωτερικά και ταυτόχρονα τραγανές εξωτερικά, οι γαρίδες αυτές μοιάζουν σαν τηγανητές αν και έχουν ψηθεί στον φούρνο και ξετρελαίνουν μικρούς και μεγάλους.

Μανιάτικη τσουχτή

Γαρίδες στον φούρνο

Σάββατο – Ψητές γλυκοπατάτες γεμιστές με κοτόπουλο

Γλυκοπατάτες γεμιστές

Αυτές οι γλυκοπατάτες είναι γεμιστές με κοτόπουλο, κρεμμύδια και μπαχαρικά και είναι ένα πιάτο πεντανόστιμο και ταυτόχρονα ελαφρύ και με λίγες θερμίδες. Άλλωστε, τη συνταγή μας δίνει ο Διαιτολόγος-Διατροφολόγος Μάνος Δημητρούλης

Κυριακή – Ολοκληρωμένο μενού για την πιο χαλαρή μέρα της εβδομάδας

Για την Κυριακή βάζουμε λίγο μεράκι παραπάνω και στρώνουμε τραπέζι με τα όλα του για χαλαρές οικογενειακές στιγμές. 

Η σαλάτα: Χειμωνιάτικη σαλάτα με πίκλα παντζαριού, ροκφόρ και βινεγκρέτ πορτοκάλι

Μια διαφορετική παντζαροσαλάτα, με πίκλα παντζαριού, πρασινάδες, ροκφόρ και αρωματική βινεγκρέτ πορτοκάλι. Είναι ό,τι πρέπει για το κυριακάτικο τραπέζι. 

Το κυρίως: Πηλιορείτικη κεφτέδα με σάλτσα ντομάτας

Πηλιορείτικη κεφτέδα

Η κεφτέδα, το παραδοσιακό κεφτεδάκι του Πηλίου, φτιάχνεται με δύο είδη κιμά και σιγοβράζει σε νόστιμη σάλτσα ντομάτας για να δώσει ένα πιάτο που αγαπούν μικροί και μεγάλοι.

Και το γλυκάκι: Ανάλαφρη πανακότα με φιστίκι Αιγίνης, γιαούρτι και μέλι

Την Κυριακή μετά τις γιορτές που το θέλουμε το γλυκό μας, αλλά λίγο πιο ελαφρύ, κολλάει μία πανακότα με ένα ενδιαφέρον twist, με την ξεχωριστή γεύση φιστικιού Αιγίνης και το γιαούρτι που την κάνει πιο ανάλαφρη.