
Η άνοιξη έφτασε – επιτέλους- για τα καλά. Και τι καλύτερο από το να ξεκινήσεις την πρώτη ολοκληρωμένη εβδομάδα του Μαΐου με νόστιμα γεύματα που σου δίνουν ενέργεια αλλά αποτελούν και απολαυστικές στιγμές της ημέρας. Είτε μαζεύεστε στο οικογενειακό τραπέζι, είτε τρως στο γραφείο. Εδώ σου δίνουμε ιδέες, γρήγορες, εύκολες, μα πάνω απ ΄όλα νόστιμες.
Δευτέρα: Σουβλάκια κοτόπουλου με μαρινάδα μουστάρδας
Ζουμερά, αρωματικά και εύκολα στην παρασκευή, τα σουβλάκια κοτόπουλου είναι must για bbq και μαζώξεις με φίλους. Το μυστικό της νοστιμιάς τους βρίσκεται στο μαρινάρισμα, ώστε το κοτόπουλο να πάρει ωραία γεύση και να παραμείνει τρυφερό.
Τρίτη: Μακαρονάδα στο πι και φι με δροσερή σάλτσα ντομάτας, βασιλικό και λαδολέμονο
Αυτή η μακαρονάδα είναι ό,τι πιο φρέσκο και δροσερό έχεις δοκιμάσει. Σπαγγέτι με λαδολέμονο, ζουμερές ντομάτες και αρωματικό βασιλικό.
Τετάρτη: Σαλάτα με φακές beluga και λαχανικά
Αυτή η φακοσαλάτα γίνεται με μαύρες φακές beluga και λαχανικά, και είναι μια θρεπτική και χορταστική πρόταση, ιδανική για κυρίως γεύμα!
Πέμπτη: Κεφτεδάκια με σάλτσα μακάλο από τη Φλώρινα
Η συγκεκριμένη συνταγή μας έρχεται από τη Φλώρινα και κρύβει αρκετές γαστρονομικές εκπλήξεις. Μια από αυτές είναι και το μακάλο, ή αλλιώς το σουτ μακάλο, που είναι μια λευκή σάλτσα απίστευτα νόστιμη.
Παρασκευή: Αυγά μάτια με σπαράγγια
Αυτή η συνταγή είναι σκέτη λιχουδιά που δεν θα θέλεις να τη μοιραστείς με κανέναν και για κανένα λόγο. Τι θα χρειαστείς για να τη φτιάξεις; Μια χούφτα σπαράγγια –αν βρεις άγρια ακόμη καλύτερα- λίγο καλό ελαιόλαδο, δυο αυγά, αλάτι, πιπέρι, μια φέτα καλό ψωμί και καλή όρεξη!
Σάββατο: Κριθαρότο γαρίδας σε ένα σκεύος
Ένα πιάτο βαθιάς θαλασσινής νοστιμιάς που φτιάχνεται γρήγορα μέσα σε μια ρηχή κατσαρόλα. Το μόνο που θα σε καθυστερήσει λίγο είναι το καθάρισμα της γαρίδας. Κατά τα άλλα, είναι ένα πανεύκολο φαγητό και πεντανόστιμο.
Κυριακή: Ολοκληρωμένο γεύμα για την πιο ξεκούραστη μέρα της εβδομάδας
Για αρχή: Ψητά λαχανικά στο σχαροτήγανο
Ένα πιάτο που αποδεικνύει ότι η απλότητα μπορεί να είναι νόστιμη. Τα ψητά λαχανικά αποτελούν μια τίμια, μεσογειακή λιχουδιά, γεμάτη άρωμα και υφή.
Για κυρίως: Χοιρινό φιλέτο στη γάστρα με σύκα και πορτοκάλι
Το χοιρινό συνδυάζεται μοναδικά με τα σύκα σε αυτή την απολαυστική συνταγή, ενώ το πορτοκάλι δίνει το δικό του άρωμα στη σάλτσα. Σημειώνεται ότι όταν τα σύκα είναι στην εποχή τους, μπορούμε να αντικαταστήσουμε τα ξερά με φρέσκα.
Για επιδόρπιο: Εύκολη και γρήγορη τάρτα με φράουλες και τυρί κρέμα
Ένα υπέροχο, δροσιστικό καλοκαιρινό γλυκό. Αν και φαίνεται πολύ εντυπωσιακό, απαιτεί λίγο χρόνο και είναι εξαιρετικά εύκολο στην παρασκευή του.


Μακαρονάδα στο πι και φι με δροσερή σάλτσα ντομάτας, βασιλικό και λαδολέμονο

Σαλάτα με φακές beluga και λαχανικά

Κεφτεδάκια με σάλτσα μακάλο από τη Φλώρινα
Αυγά μάτια με σπαράγγια

Κριθαρότο γαρίδας σε ένα σκεύος (ΒΙΝΤΕΟ)

Ψητά λαχανικά στο σχαροτήγανο

Χοιρινό φιλέτο στη γάστρα με σύκα ξερά και πορτοκάλι
