Καραμελωμένες μπανάνες με παγωτό

Υλικά
  • 4 μπανάνες, κομμένες εγκάρσια στη μέση
  • 125 γρ. ζάχαρη
  • 60 γρ. βούτυρο αγελάδος

Για το σερβίρισμα

  • παγωτό βανίλια
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
  1. Για τις καραμελωμένες μπανάνες με παγωτό βάζουμε τη ζάχαρη σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, το τοποθετούμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά και την αφήνουμε να λιώσει. Σε αυτό το διάστημα δεν ανακατεύουμε και δεν προσθέτουμε νερό μόνο πιάνουμε από το χερούλι και κουνάμε το τηγάνι με κυκλικές κινήσεις, μέχρι η καραμέλα να πάρει ένα ανοιχτό καφετί χρώμα.
  2. Προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  3. Προσθέτουμε τις μπανάνες στο τηγάνι και με γρήγορες κινήσεις και με τη βοήθεια δύο πιρουνιών, τις γυρίζουμε από όλες τις πλευρές για ελάχιστα λεπτά, μέχρι να πάρουν ένα καραμελένιο χρώμα και να μαλακώσουν ελαφρώς.
  4. Σερβίρουμε τις μπανάνες ζεστές με το παγωτό στο πλάι και περιχύνουμε με τη σάλτσα καραμέλα που θα μείνει στο τηγάνι.
  • Δεν θα χρησιμοποιήσουμε πολύ ώριμες μπανάνες γιατί διαλύονται εύκολα.
  • Αν προτιμάμε, μπορούμε να κόψουμε τις μπανάνες σε χοντρές ροδέλες.
  • Μπορούμε να αντικαταστήσουμε το παγωτό βανίλια με παγωτό καρύδα ή ρούμι, που επίσης ταιριάζουν πολύ.