
Πέρασαν οι Απόκριες, πέρασαν και τα Κούλουμα και βρισκόμαστε στην αρχή της Σαρακοστής. Κάποιοι τολμηροί είναι ήδη σε mood νηστείας, ωστόσο εδώ έχουμε όπως κάθε εβδομάδα ένα μενού για κάθε μέρα, γεμάτο ποικιλία, εύκολες συνταγές και για κάθε σου ανάγκη, ανάλογα με τον χρόνο και τη διάθεση που έχεις κάθε μέρα.
Δευτέρα: Κοτομπουκιές στον φούρνο με τραγανή κρούστα δημητριακών
Φτιάχνουμε κοτομπουκιές στην πιο υγιεινή εκδοχή τους, ψημένες στον φούρνο. Μπορεί να μην περνούν από το τηγάνι, αλλά η κρούστα τους είναι απίστευτα τραγανή. Υπάρχει κάτι καλύτερο για να ξεκινήσει η εβδομάδα;
Τρίτη: Ρεβιθάδα χυλωμένη
Οι θερμοκρασίες σιγά-σιγά ανεβαίνουν. Πόσες ευκαιρίες ακόμη θα έχεις λοιπόν να απολαύσεις μία ωραία χυλωμένη ρεβιθάδα. Φυσικά μπορείς να τη φτιάξεις οποιαδήποτε στιγμή, όμως σε λίγο καιρό ο οργανισμός σου θα αποζητά νόστιμες, ρεβιθοσαλάτες και άλλες κρύες συνταγές με το αγαπημένο όσπριο. Γι΄αυτό δώσε τώρα μία ευκαιρία στην κλασική ρεβιθάδα.
Τετάρτη: Φριτάτα με μπρόκολο και τυρί κρέμα
Μια ομελέτα με βάση το μπρόκολο και το τυρί κρέμα που υπόσχεται να σας χορτάσει νόστιμα και υγιεινά κάποιο μεσημέρι ή βράδυ.
Πέμπτη: Χοιρινές μπριζόλες -κρασάτες- στο τηγάνι
Για τις ημέρες που θέλεις μια περιποιημένη χοιρινή μπριζόλα, αλλά δεν θέλεις να ανάψεις κάρβουνα, αυτή η συνταγή είναι ιδανική. Αυτές οι ζουμερές και καλοψημένες χοιρινές μπριζόλες γίνονται στο τηγάνι και λιώνουν στο στόμα.
Παρασκευή: Πένες με πικάντικη σάλτσα από ψητές πιπεριές και καρύδια (μουχαμάρα)
Μην σε τρομάζει το περίεργο όνομα, αφού αυτή η συνταγή συνδυάζει τις πένες με τη γευστική και αρωματική μουχαμάρα, μια πεντανόστιμη σάλτσα από κόκκινες πιπεριές και καρύδια, που είναι πανεύκολη και γρήγορη.
Σάββατο: Μπακαλιάρος τηγανητός με πάνκο και σως ταρτάρ
Μια διαφορετική, πολύ ελαφριά εκδοχή του τηγανητού μπακαλιάρου που γίνεται με πάνκο και δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από την κλασική.
Κυριακή: Ένα ολοκληρωμένο μενού για την πιο ξεκούραστη μέρα της εβδομάδας
Για αρχή: Κουνουπίδι φούρνου με αρωματική σάλτσα
Η συγκεκριμένη συνταγή μεταμορφώνει ένα τόσο «ταπεινό» υλικό σε γαστρονομικό θησαυρό και απογειώνει γευστικά το κουνουπίδι. Τέλεια κυριακάτικη εναλλακτική, αντί για μία σαλάτα.
Το κυρίως: Λαχανοντολμάδες με θαλασσινά και αυγολέμονο
Μία εναλλακτική συνταγή για λαχανοντολμάδες που γεμίζονται με θαλασσινά από το βιβλίο της Νίκης Μηταρέα «Με Κρασί και Ελληνικά», το οποίο περιλαμβάνει γευστικές συνταγές με κοινό τους χαρακτηριστικό το κρασί στην παρασκευή τους. Για δοκίμασε το.
Το επιδόρπιο: Φρουτοσαλάτα με πορτοκάλι, ανανά και ρόδι
Δροσερή, ελαφριά και γεμάτη χρώματα, η φρουτοσαλάτα με ανανά, πορτοκάλι και ρόδι είναι ένα ελαφρύ επιδόρπιο με πολλές βιταμίνες. Εδώ, για να της δώσουμε περισσότερη ένταση, προσθέτουμε στον χυμό λικέρ πορτοκάλι και ξύσμα πορτοκαλιού. Ό,τι πρέπει για μετά το θαλασσινό.


Ρεβιθάδα χυλωμένη: Η σούπα που αγαπάμε

Φριτάτα με μπρόκολο και τυρί κρέμα

Χοιρινές μπριζόλες -κρασάτες- στο τηγάνι
Πένες με πικάντικη σάλτσα από ψητές πιπεριές και καρύδια (μουχαμάρα)

Μπακαλιάρος τηγανητός με πάνκο και σως ταρτάρ

Κουνουπίδι φούρνου με αρωματική σάλτσα

Λαχανοντολμάδες με θαλασσινά και αυγολέμονο
