Η προετοιμασία είναι η μισή δουλειά και μέσα σε μία απαιτητική καθημερινότητα δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από το να έχεις οργανώσει τα καθημερινά σου γεύματα. Δεν εννοούμε βέβαια να τα έχεις φτιάξει όλα από το σαββατοκύριακο, αλλά να έχεις αποφασίσει τι θα φτιάξεις, βασισμένος σε μία ισορροπημένη διατροφή. Αυτή που τα έχει όλα δηλαδή, κρέας, όσπρια, ζυμαρικά, λαδερά, θαλασσινά, θρέφει σωστά τον οργανισμό, αλλά και τα «θέλω» σου και σου δίνει καθημερινά μικρές στιγμές απόλαυσης.
Γι’ αυτό, ήδη από νωρίς, ετοιμάσαμε ένα εβδομαδιαίο μενού, από Δευτέρα – Κυριακή, ώστε να κάνεις τα απαραίτητα ψώνια, να οργανωθείς και να μπεις δυναμικά στην κουζίνα την εβδομάδα που έρχεται.
Δευτέρα – Κλασικοί γίγαντες στον φούρνο με σάλτσα ντομάτας
  
  
Για τη μέση της εβδομάδας, τη θέση του βρίσκει πάντα ένα όσπριο και αυτή τη φορά είναι οι κλασικοί και πατροπαράδοτοι γίγαντες στον φούρνο με σάλτσα ντομάτας. Συνόδεψε τους με μία φέτα ψωμί για μπόλικες βουτιές στη λαχταριστή σάλτσα.
Τρίτη – Κινέζικο stir fry με κοτόπουλο
  
Το κοτόπουλο είναι νόστιμο και μας δίνει την απαραίτητη πρωτεΐνη που χρειαζόμαστε. Γι’ αυτό έχει συχνά πυκνά θέση στο διαιτολόγιό μας. Επειδή όμως μπορεί να έχεις βαρεθεί το κλασικό φιλέτο, σου δίνουμε μία πιο εξωτική επιλογή γι’ αυτό το twist που δίνει ενδιαφέρον στην καθημερινή σου ρουτίνα. Για ένα πεντανόστιμο κινέζικο stir fry χρειάζεσαι ένα κοτόπουλο, λαχανικά, ένα γουόκ, δυνατή φωτιά και γρήγορες κινήσεις.
Τετάρτη - Μακαρόνια με κιμά
  
Τα λόγια εδώ είναι περιττά. Τα μακαρόνια με κιμά όπως πολύ καλά ξέρεις ετοιμάζονται πανεύκολα, είναι το αγαπημένο φαγητό μικρών και μεγάλων και ιδανική επιλογή για οποιαδήποτε ώρα της ημέρας. Ε, αυτή την εβδομάδα τα επιλέγουμε για τα μισά της, έτσι για να πάρουμε λίγη δύναμη μέχρι το Σαββατοκύριακο.
Πέμπτη - Εύκολη φριτάτα με πατάτες και αποξηραμένα μανιτάρια
  
Η φριτάτα είναι ένα από τα πιο ευέλικτα και χορταστικά πιάτα, ιδανική για πρωινό, μεσημεριανό ή ελαφρύ δείπνο. Αυτή η εκδοχή με πατάτες και αποξηραμένα μανιτάρια συνδυάζει γήινες γεύσεις με την απλότητα και την πλούσια υφή των αυγών και αποτελεί ένα πλήρες γεύμα για μεσημεριανό που σε γεμίζει ενέργεια και σε χορταίνει.
Παρασκευή – Μαμαδίστικος αρακάς λαδερός
  
Ο αρακάς είναι ένα από τα πιο αγαπημένα λαδερά στην ελληνική κουζίνα και όχι άδικα, αφού είναι νόστιμος και εύκολος στην προετοιμασία, θρεπτικός και γεμάτος γεύση, αποτελεί ένα πιάτο που ταιριάζει σε όλες τις εποχές του χρόνου.
Σάββατο – Ψαρόσουπα βελουτέ με λαχανικά
  
Το Σάββατο έχεις λίγη ώρα παραπάνω, όπως και να το κάνουμε και ένα ψάρι σίγουρα αξίζει τον χρόνο σου. Και επειδή τα κρύα είναι εδώ, τι καλύτερο από το να ετοιμάσεις μία ζεστή ψαρόσουπα βελουτέ με λαχανικά, γεμάτη θρεπτικά συστατικά και θαλπωρή. Θα την απολαύσουν ακόμη και τα παιδιά και θα πάρουν και τις βιταμίνες των λαχανικών που κατά τα άλλα δεν θέλουν ούτε να αγγίξουν.
Κυριακή – Ένα ολοκληρωμένο μενού για την πιο ξεκούραστη μέρα της εβδομάδας
Η Κυριακή είναι η μέρα της ανάπαυλας και της χαλάρωσης γι’ αυτό αξίζει να δώσεις στον εαυτό σου αυτό το κάτι παραπάνω. Για το οικογενειακό τραπέζι, ή για τους λίγους και καλούς φίλους που μπορεί να έχεις καλέσει για να περάσετε τη μέρα μαζί, εδώ σου έχουμε μία ολοκληρωμένη πρόταση με σαλάτα, κυρίως γεύμα και βέβαια, γλυκό. Γιατί το γλυκό έχει θέση σε κάθε κυριακάτικο τραπέζι.
Για την αρχή: Σαλάτα με λάχανο, ξερά σύκα και αρωματικό dressing
  
Ε, μέρα που είναι, δώσε λίγη παραπάνω προσοχή και μη σερβίρεις μία σκέτη μαρουλοσαλάτα. Εδώ σου προτείνουμε μία δροσερή σαλάτα με κόκκινο και λευκό λάχανο, αποξηραμένα σύκα, ξηρούς καρπούς και αρωματικό dressing, που την κάνουν ιδανική για το κυριακάτικο ακόμη και για το γιορτινό τραπέζι. 
Το κυρίως: Μελωμένο μοσχαράκι με μήλα και πατάτες
  
Ένα μαγειρευτό φαγητό αποτελεί σίγουρα μία καλή επιλογή για την Κυριακή και αυτή τη φορά φτιάχνουμε μελωμένο μοσχαράκι στην κατσαρόλα με μήλα που καραμελώνουν και δίνουν μοναδικό άρωμα και γεύση στο φαγητό. Την ίδια συνταγή βέβαια, μπορούμε να φτιάξουμε με αρνάκι, κοτόπουλο ή χοιρινό.
Ένα μοναδικό κλείσιμο: Αυθεντικό ιταλικό τιραμισού
  
Μπορεί στο κυρίως να κινηθήκαμε σε λίγο πιο ελληνικά μονοπάτια, όμως ένα τιραμισού δεν κολλάει παντού για το τέλος; Ετοιμάζουμε λοιπόν την αυθεντική συνταγή, ακριβώς όπως το φτιάχνουν οι Ιταλοί.