Νέος μήνας, νέα σεζόν, νέοι στόχοι. Πολύ κλισέ; Μπορεί, όμως σίγουρα έχει μία δόση αλήθεια. Και για εσένα που αποφάσισες να μπεις σε πρόγραμμα έχουμε ετοιμάσει ολοκαίνουργιο μενού της εβδομάδας για να ξεκινήσεις δυναμικά και πάντα με νοστιμιά!
Δευτέρα – Μπιφτέκια κοτόπουλου
Τα μπιφτέκια κοτόπουλου είναι μια ελαφριά και νόστιμη επιλογή, χαμηλή σε λιπαρά και ιδανική για όσους θέλουν κάτι πιο υγιεινό από τα κλασικά μπιφτέκια μοσχαρίσιου κιμά. Γίνονται ζουμερά, αφράτα και ταιριάζουν με σαλάτες, ρύζι, πατάτες ή ακόμα και σε σπιτικά μπέργκερ.
Τρίτη – Μακαρονοσαλάτα σαν χωριάτικη
Αν έψαχνες μια διαφορετική συνταγή για το lunch box, αυτά τα ζυμαρικά με χωριάτικη σαλάτα είναι για εσένα. Μία σαλάτα ζυμαρικών με ελληνικό άρωμα, περίσσια γεύση που θα σε χορτάσει!
Τετάρτη – Φασολάκια λαδερά
Ένα από τα πιο αγαπημένα χορτοφαγικά ελληνικά φαγητά - ίσως το πρώτο που σκέφτεσαι όταν η κουβέντα πάει στα λαδερά - γεμάτο υπέροχα αρώματα, υγιεινό και φυσικά νηστίσιμο, αν δεν το συνδυάσεις με φέτα που ομολογουμένως του πάει πολύ.
Πέμπτη - Κεφτεδάκια στο φούρνο χωρίς ενοχές
Για εσένα που λατρεύεις τα κεφτεδάκια αλλά θέλεις να αποφύγεις την ταλαιπωρία του τηγανιού ή θέλεις μια πιο υγιεινή εκδοχή τους, αυτά τα κεφτεδάκια που ψήνονται στο φούρνο είναι η ιδανική επιλογή.
Παρασκευή - Η πιο εύκολη γαριδομακαρονάδα ever
Η πιο εύκολη γαριδομακαρονάδα που έχεις ετοιμάσει ποτέ, με κατεψυγμένες γαρίδες και ελάχιστο μαγείρεμα. Και τόσο νόστιμη που θα θες να τη φτιάχνεις ξανά και ξανά.
Σάββατο – Κουνέλι κρασάτο στη γάστρα
Το κουνέλι από διατροφική άποψης είναι μια άκρως υγιεινή και εύπεπτη επιλογή κρέατος, που μαγειρεύεται με πολλούς νόστιμους τρόπους. Στη συνταγή που προτείνουμε το κουνέλι βρίσκει τον ιδανικό σύντροφο πλάι σε μια πιατέλα φρεσκοτηγανισμένες πατάτες και όχι μόνο…
Κυριακή – Ολοκληρωμένο γεύμα για την πιο ξεκούραστη μέρα της εβδομάδας
Για αρχή: Τηγανητά κολοκυθάκια και μελιτζάνες σαν της ταβέρνας
Τα τηγανητά κολοκυθάκια και οι τηγανητές μελιτζάνες είναι από τους καλύτερους μεζέδες που μπορείς να παραγγείλεις το καλοκαίρι στην ταβέρνα. Μπορείς να τα φτιάξεις όμως κι εσύ στο σπίτι και να γίνουν εξίσου τραγανά και απολαυστικά. Και τέλεια για να ανοίξει ένα κυριακάτικο τραπέζι!
Για κυρίως: Ψάρι μπιάνκο: Η διάσημη κερκυραϊκή συνταγή
Φτιάχνουμε ψάρι μπιάνκο, τη λεμονάτη συνταγή που αποτελεί παραδοσιακό πιάτο της Κέρκυρας. Στην κατσαρόλα, μαζί με το ψάρι και τις πατάτες, μπαίνουν μπόλικο σκόρδο και λεμόνι, που δίνουν έναν υπέροχο και γευστικό ζωμό.
Για επιδόρπιο: Σεμιφρέντο (semifreddo) βανίλια με κομμάτια σοκολάτας
Υπάρχουν γλυκά που ταιριάζουν σε κάθε εποχή και ένα από αυτά είναι το σεμιφρέντο. Ελαφρύ, βελούδινο και δροσερό, ισορροπεί τέλεια ανάμεσα σε μους και παγωτό. Ό,τι πρέπει για μετά το ψαράκι.

Σαλάτα ζυμαρικών σαν χωριάτικη

Φασολάκια λαδερά

Κεφτεδάκια στο φούρνο χωρίς ενοχές
Η πιο εύκολη γαριδομακαρονάδα ever
Κουνέλι κρασάτο στη γάστρα

Τηγανητά κολοκυθάκια και μελιτζάνες σαν της ταβέρνας

Ψάρι μπιάνκο: Η διάσημη κερκυραϊκή συνταγή
