Υλικά
  • 1 κουνέλι κομμένο σε μερίδες
  • 100 ml ξύδι λευκό
  • 100 ml νερό
  • 1 κρεμμύδι κομμένο στη μέση
  • 10 κρεμμυδάκια για στιφάδο καθαρισμένα (ολόκληρα)
  • 2-3 σκελίδες σκόρδο ολόκληρες
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 100 ml εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 1-2 καρότα (ανάλογα το μέγεθος), κομμένα σε χοντρά μπαστούνια
  • 200 ml κρασί λευκό
  • 1 ματσάκι θυμάρι σε κλαδάκια
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Blend Ξινόμαυρου, Merlot & Cabernet Sauvignon με αρώματα ώριμων κόκκινων φρούτων, πλούσια δομή και μακρά επίγευση. Η πρόταση του WSPC: Τρεις Ευχές - Κτήμα Βογιατζή

Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
  1. Για το κρασάτο κουνέλι στη γάστρα ξεκινάμε με το μαρινάρισμα: βάζουμε τα κομμάτια του κουνελιού σε γυάλινο μπολ, προσθέτουμε το ξύδι με το νερό, τα φύλλα δάφνης, το κομμένο στη μέση κρεμμύδι και αφήνουμε το μπολ στο ψυγείο για 3-4 ώρες.
  2. Στραγγίζουμε το κουνέλι και το στεγνώνουμε με χαρτί κουζίνας.
  3. Το αλατοπιπερώνουμε και το σοτάρουμε με το ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι (σε δύο δόσεις).
  4. Μεταφέρουμε τα κομμάτια του κουνελιού σε γάστρα και προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
  5. Στο ίδιο λάδι σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια και το κρεμμύδι της μαρινάδας, αφού πρώτα το κόψουμε σε χοντρές φέτες και μετά τις σκελίδες του σκόρδου ολόκληρες.
  6. Αδειάζουμε όλο το περιεχόμενο του τηγανιού στη γάστρα, πάνω από το κουνέλι, προσθέτουμε τα μπαστούνια του καρότου, τα κλαδάκια του θυμαριού εδώ και εκεί και περιχύνουμε με το κρασί.
  7. Σκεπάζουμε τη γάστρα και ψήνουμε το φαγητό στον φούρνο για 1,5 ώρα περίπου, μέχρι να μαγειρευτεί σε βάθος το κουνέλι.
  8. Σερβίρουμε το φαγητό στο τραπέζι ζεστό μαζί με τη γάστρα και συνοδεύουμε με τηγανητές πατάτες, πιλάφι ή άλλη γαρνιτούρα της επιλογής μας και σαλάτα.

Αν θέλουμε, μπορούμε να αποφύγουμε το ψήσιμο στον φούρνο και να ολοκληρώσουμε το μαγείρεμα στο μάτι της κουζίνας, μέσα σε πλατιά και ρηχή κατσαρόλα, σιγομαγειρεύοντας για αντίστοιχο χρόνο.