Κολοκυθάκια και μελιτζάνες τηγανητά

Υλικά

Για τα λαχανικά

  • 2 κολοκυθάκια μέτρια
  • 2 μελιτζάνες μέτριες
  • αλάτι
  • ηλιέλαιο για το τηγάνισμα

Για τον χυλό

  • ¾ φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • ¼ φλ. νισεστέ
  • 200 ml σόδα παγωμένη
  • ½ κ.γ. αλάτι

Verdejo από την Ισπανία, με αρώματα αχλαδιού, μήλου και νύξεις φρέσκων βοτάνων. Η πρόταση του WSPC: Aura Vendimia Nocturna Bodegas Lan

Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
  1. Για τα τηγανητά κολοκυθάκια και τις τηγανητές μελιτζάνες πλένουμε και κόβουμε τα κολοκυθάκια σε φέτες των 3 χιλιοστών και τις μελιτζάνες σε φέτες των 4 χιλιοστών.
  2. Βάζουμε τις μελιτζάνες σε μπολ με αλατισμένο νερό και τις αφήνουμε για 30 λεπτά, να ξεπικρίσουν.
  3. Αραδιάζουμε τα κολοκυθάκια σε ένα ξύλο κοπής και τα αλατίζουμε. Αφήνουμε για 30 λεπτά να βγάλουν τα υγρά τους.
  4. Κατόπιν, στεγνώνουμε καλά όλα τα λαχανικά με απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
  5. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το νισεστέ και το αλάτι. Προσθέτουμε την παγωμένη σόδα και ανακατεύουμε με σύρμα μέχρι να έχουμε έναν λείο, μέτρια αραιό χυλό.
  6. Ζεσταίνουμε ηλιέλαιο σε βαθύ τηγάνι, να φτάσεις στους 170-180°C.
  7. Βουτάμε τα λαχανικά στον χυλό και τα ρίχνουμε προσεκτικά στο λάδι.
  8. Τα τηγανίζουμε λίγα - λίγα, για περίπου 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανά.
  9. Τα βγάζουμε σε πιατέλα στρωμένη με χαρτί κουζίνας να στραγγίξουν και τα σερβίρουμε ζεστά συνοδεύοντας με τζατζίκι.

Μόλις βγάλουμε τα τηγανητά λαχανικά από το λάδι, μπορούμε να τα πασπαλίσουμε ελαφρά με ανθό αλατιού, φρέσκο θυμάρι ή ρίγανη, καθώς και να στάξουμε λίγες σταγόνες φρέσκο λεμόνι ή να τα πασπαλίσουμε με ξύσμα λεμονιού.