Υλικά
Για 65-70 κομμάτια
- 500 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα σε κομματάκια
- 500 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
- 280 γρ. μπισκότα ολικής άλεσης
- 3-4 κ.σ. κονιάκ, ρούμι, ουίσκι ή άλλο ποτό της επιλογής μας
Για την επικάλυψη
- τρούφα μαύρης σοκολάτας ή γάλακτος
- κακάο σε σκόνη
- ινδική καρύδα τριμμένη
- αμύγδαλα, φουντούκια, καρύδια, φιστίκια ή άλλο ξηρό καρπό της επιλογής μας, καβουρντισμένα και ψιλοκομμένα
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
- Βάζουμε την κρέμα γάλακτος σε κατσαρολάκι να πάρει βράση και την ψιλοκομμένη κουβερτούρα σε ένα μπολ.
- Περιχύνουμε τη σοκολάτα με την καυτή κρέμα και μετά από 1' ανακατεύουμε με σπάτουλα να λιώσει η σοκολάτα.
- Βάζουμε τα μπισκότα στον πολυκόφτη, τα κάνουμε σκόνη και μετά τα ρίχνουμε στη λιωμένη σοκολάτα μαζί με το ποτό της επιλογής μας. Ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθούν στο μείγμα και αφήνουμε το μπολ στο ψυγείο σκεπασμένο μέχρι το επόμενο πρωί.
- Την άλλη μέρα βάζουμε την ή τις επικαλύψεις που θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε σε διαφορετικά μπολ. Άλλο για τα κακάο, άλλο για το ινδοκάρυδο, άλλο για την τρούφα κι άλλο για τους ξηρούς καρπούς.
- Παίρνουμε με κουταλάκι μικρές ποσότητες σοκολατένιου μείγματος και πλάθουμε μπαλίτσες τις οποίες κυλάμε σε όποια επικάλυψη επιλέγουμε.
- Βάζουμε τα τρουφάκια σε χρωματιστά καραμελόχαρτα και τα τοποθετούμε σε στρώσεις σε πιατέλα σερβιρίσματος ή σε κουτί αν θέλουμε να τα χαρίσουμε ή να τα μεταφέρουμε.