Ετοιμάζονται γρήγορα, χρειάζονται μόνο 4 υλικά και είναι μια τέλεια ιδέα για όσους νηστεύουν ή είναι vegan. Μία νόστιμη και healthy λιχουδιά για τις στιγμές λιγούρας! 

Τρουφάκια με αβοκάντο νηστίσιμα και vegan

Τρουφάκια με αβοκάντο νηστίσιμα και vegan


Υλικά

για 15 κομμάτια

  • 2 αβοκάντο μέτρια, ώριμα
  • 200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
  • ¼ κ.γ. αλάτι
  • κακάο, καρύδα ή τριμμένους ξηρούς καρπούς για την επικάλυψη
     
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
  1. Για τα νηστίσιμα και vegan τρουφάκια με αβοκάντο, λιώνουμε τη σοκολάτα κουβερτούρα και πολτοποιούμε τα αβοκάντο.
  2. Σπάμε σε μικρά κομμάτια τη σοκολάτα κουβερτούρα και τη λιώνουμε σε μπεν μαρί ή στον φούρνο μικροκυμμάτων. 
  3. Αφαιρούμε το κουκούτσι από τα αβοκάντο και τα πολτοποιούμε σε πολυκόφτη.
  4. Προσθέτουμε μέσα τη λιωμένη σοκολάτα κουβερτούρα και το αλάτι και χτυπάμε για λίγο, μέχρι να μη φαίνεται το αβοκάντο. 
  5. Βάζουμε στο ψυγείο το μείγμα για 20-30 λεπτά.
  6. Αφού αυτό σφίξει, πλάθουμε σε μπαλάκια. 
  7. Περνάμε το κάθε μπαλάκι σε κακάο, καρύδα, ή τριμμένους ξηρούς καρπούς τις επιλογής μας.