Υλικά

Για το κοτόπουλο τεριγιάκι

  • 400 γρ. στήθος κοτόπουλου, κομμένο σε λωρίδες
  • 3 κ.σ. σάλτσα τεριγιάκι
  • 1 κ.σ. σάλτσα σόγιας 
  • 1 κ.γ. μέλι ή σιρόπι σφενδάμου
  • 1 κ.σ. σησαμέλαιο ή ηλιέλαιο
  • 1 κ.γ. τζίντζερ φρέσκο, τριμμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη

Για τα noodles και τα λαχανικά

  • 300 γρ. noodles ρυζιού
  • 2 καρότα, κομμένα σε λεπτές λωρίδες
  • 1 φλ. edamame κατεψυγμένα, ξεπαγωμένα
  • 2 κ.σ. σησαμέλαιο ή φυτικό λάδι
  • 2 κ.σ. σάλτσα σόγιας

Για το γαρνίρισμα    

  • σουσάμι
  • κρεμμυδάκι φρέσκο, ψιλοκομμένο

Ροζέ κρασί, Ξινόμαυρο, εξωστρεφές, με αρώματα τροπικών φρούτων, κερασιού και γλυκών μπαχαρικών, με αισθητή οξύτητα και ευχάριστη επίγευση. Η προτάση του WSPC: Ξινόμαυρο - Κτήμα Γεροβασιλείου

Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
  1. Για το κοτόπουλο τεριγιάκι με noodles, edamame και καρότα ανακατεύουμε σε μεγάλο μπολ τη σάλτσα τεριγιάκι, τη σάλτσα σόγιας, το μέλι, το τζίντζερ και το σκόρδο. Βάζουμε μέσα το κοτόπουλο, ανακατεύουμε να καλύφθεί καλά από το μείγμα και το βάζουμε στο ψυγείο να μαριναριστεί για 10 λεπτά.
  2. Ζεσταίνουμε 1 κ.σ. σησαμέλαιο σε ένα μεγάλο τηγάνι ή γουόκ και σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε το κοτόπουλο με τη μαρινάδα και μαγειρεύουμε για 8-10 λεπτά, μέχρι να καραμελώσει και να μαγειρευτεί πλήρως. Αφαιρούμε από το τηγάνι και διατηρούμε ζεστό.
  3. Βράζουμε τα noodles σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους. Τα στραγγίζουμε, ρίχνουμε άφθονο κρύο νερό, στραγγίζουμε πάλι πολύ καλά και τα αφήνουμε στην άκρη.
  4. Στο ίδιο τηγάνι που μαγειρέψαμε το κοτόπουλο ζεσταίνουμε 2 κ.σ. σησαμέλαιο και σοτάρουμε τα καρότα για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε τα φασολάκια edamame και μαγειρεύουμε για 1 λεπτό.
  5. Ρίχνουμε τα noodles στο τηγάνι με τα λαχανικά και περιχύνουμε με τη σάλτσα σόγιας. Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε το κοτόπουλο. Αν θέλουμε, προσθέτουμε λίγο ακόμη σησαμέλαιο για περισσότερο άρωμα.
  6. Μοιράζουμε το φαγητό σε μπολ και γαρνίρουμε με σουσάμι και φρέσκο κρεμμυδάκι. 
  • Για μια χορτοφαγική εκδοχή μπορούμε να αντικαταστήσουμε το κοτόπουλο με τόφου ή μανιτάρια.
  • Λίγες σταγόνες χυμού λάιμ θα απογειώσουν το πιάτο.