Υλικά
- 300 γρ. soba noodles
- 250 γρ. γαρίδες, καθαρισμένες
- 150 γρ. μανιτάρια λευκά κομμένα σε λεπτές φέτες ή shimeji
- 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 2 κ.σ. σόγια σως
- 1 κ.σ. oyster sauce
- 1 κ.σ. μέλι ή ζάχαρη καστανή
- 1 κ.σ. σησαμέλαιο
- 1 κ.σ. λάδι φυτικό για σοτάρισμα
- χυμός από ½ λάιμ
- μαϊντανό ή κόλιανδρο ψιλοκομμένο και σουσάμι για το σερβίρισμα
Ροζέ από την ποικιλία Ξινόμαυρο με εκρηκτική, φρουτώδη μύτη, πολυπλοκότητα και ισορροπία. Η πρόταση του WSPC: Eruption Noema Winery
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
- Για τα soba noodles με μανιτάρια και γαρίδες βράζουμε τα noodles σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, τα ξεπλένουμε με κρύο νερό και τα αφήνουμε να στραγγίξουν.
- Ζεσταίνουμε το φυτικό λάδι σε wok ή μεγάλο τηγάνι και σοτάρουμε το σκόρδο για 30 δευτερόλεπτα, μέχρι να βγάλει το άρωμά του.
- Προσθέτουμε τις γαρίδες και τις μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν και να μαλακώσουν. Τις αφαιρούμε από το τηγάνι.
- Στο ίδιο τηγάνι προσθέτουμε τα μανιτάρια και τα σοτάρουμε μέχρι να βγάλουν τα υγρά τους και να πάρουν χρυσαφί χρώμα.
- Προσθέτουμε τη σόγια, τη σάλτσα στρειδιών και το μέλι, ανακατεύοντας μέχρι να σχηματιστεί μια σκούρα, παχύρρευστη σάλτσα.
- Επιστρέφουμε τις γαρίδες στο τηγάνι, προσθέτουμε τα noodles και ανακατεύουμε όλα μαζί τα υλικά για 2 λεπτά, ώστε να δέσουν οι γεύσεις.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε τον χυμό lime και σερβίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό ή κόλιανδρο και λίγο σουσάμι.
- Για μια ακόμα πιο αρωματική σάλτσα, προσθέτουμε λίγο φρέσκο τζίντζερ στο σοτάρισμα.
- Αν θέλουμε πιο πλούσια σάλτσα, προσθέτουμε 1-2 κ.σ. από το νερό των noodles στο τέλος του μαγειρέματος.
Αμαρυλλίς Τσέγκου