Υλικά
  • 300 γρ. soba noodles
  • 250 γρ. γαρίδες, καθαρισμένες
  • 150 γρ. μανιτάρια λευκά κομμένα σε λεπτές φέτες ή shimeji
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 2 κ.σ. σόγια σως
  • 1 κ.σ. oyster sauce
  • 1 κ.σ. μέλι ή ζάχαρη καστανή
  • 1 κ.σ. σησαμέλαιο
  • 1 κ.σ. λάδι φυτικό για σοτάρισμα
  • χυμός από ½ λάιμ
  • μαϊντανό ή κόλιανδρο ψιλοκομμένο και σουσάμι για το σερβίρισμα

Ροζέ από την ποικιλία Ξινόμαυρο με εκρηκτική, φρουτώδη μύτη, πολυπλοκότητα και ισορροπία. Η πρόταση του WSPC: Eruption Noema Winery

Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
  1. Για τα soba noodles με μανιτάρια και γαρίδες βράζουμε τα noodles σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, τα ξεπλένουμε με κρύο νερό και τα αφήνουμε να στραγγίξουν.
  2. Ζεσταίνουμε το φυτικό λάδι σε wok ή μεγάλο τηγάνι και σοτάρουμε το σκόρδο για 30 δευτερόλεπτα, μέχρι να βγάλει το άρωμά του.
  3. Προσθέτουμε τις γαρίδες και τις μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν και να μαλακώσουν. Τις αφαιρούμε από το τηγάνι.
  4. Στο ίδιο τηγάνι προσθέτουμε τα μανιτάρια και τα σοτάρουμε μέχρι να βγάλουν τα υγρά τους και να πάρουν χρυσαφί χρώμα.
  5. Προσθέτουμε τη σόγια, τη σάλτσα στρειδιών και το μέλι, ανακατεύοντας μέχρι να σχηματιστεί μια σκούρα, παχύρρευστη σάλτσα.
  6. Επιστρέφουμε τις γαρίδες στο τηγάνι, προσθέτουμε τα noodles και ανακατεύουμε όλα μαζί τα υλικά για 2 λεπτά, ώστε να δέσουν οι γεύσεις.
  7. Αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε τον χυμό lime και σερβίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό ή κόλιανδρο και λίγο σουσάμι.
  • Για μια ακόμα πιο αρωματική σάλτσα, προσθέτουμε λίγο φρέσκο τζίντζερ στο σοτάρισμα.
  • Αν θέλουμε πιο πλούσια σάλτσα, προσθέτουμε 1-2 κ.σ. από το νερό των noodles στο τέλος του μαγειρέματος.