Υλικά
- 400 γρ. rice noodles ή egg noodles λεπτά
- 300 γρ. μοσχάρι, λεπτοκομμένο
- 150 γρ. μανιτάρια κομμένα σε μεγάλα κομμάτια ή ολόκληρα, ανάλογα με το μέγεθος τους
- 1 lt ζωμός μοσχάρι ή λαχανικών
- 2 κ.σ. fish sauce
- 1 κ.σ. soy sauce
- 1 κ.σ. χυμός lime
- 1 κ.γ. ζάχαρη καστανή
- 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
Για το σερβίρισμα
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
- κόλιανδρο φρέσκο ή βασιλικό
- μπούκοβο (προαιρετικά)
Αγιωργίτικο, με νότες μούρων, δαμάσκηνου και δέρματος, κομψές τανίνες και μακρά επίγευση. Η πρόταση του WSPC: Φύσις Νεμέα - Athanasiou Winery
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
- Για την Ταϊλανδέζικη σούπα με μοσχάρι, noodles και μανιτάρια βράζουμε τα noodles σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους και τα ξεπλένουμε με κρύο νερό για να μην κολλήσουν.
- Ζεσταίνουμε τον ζωμό σε κατσαρόλα, προσθέτουμε το ψιλοκομμένο σκόρδο και βράζουμε για 1-2 λεπτά.
- Ρίχνουμε το μοσχάρι και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσει.
- Προσθέτουμε τα μανιτάρια και σιγοβράζουμε για 3-4 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν και να απορροφήσουν τις γεύσεις.
- Προσθέτουμε τη fish sauce, τη soy sauce, τον χυμό lime, τη ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά.
- Τοποθετούμε τα noodles σε μπολ και περιχύνουμε με τον ζωμό, το κρέας και τα μανιτάρια.
- Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με φρέσκα κρεμμυδάκια, κόλιανδρο ή βασιλικό και αν θέλουμε με λίγο μπούκοβο.
- Μπορούμε να προσθέσουμε λίγο pak choi ή φρέσκο σπανάκι για επιπλέον χρώμα και φρεσκάδα.
- Φροντίζουμε να μην παραβράσουμε τα noodles, ώστε να κρατήσουν την υφή τους και να απορροφήσουν καλύτερα τη σάλτσα.
Αμαρυλλίς Τσέγκου