Υλικά
  • 600 γρ. ψαρονέφρι σε ροδέλες πάχους 1 εκ.
  • 500 γρ. μανιτάρια λευκά σε φέτες
  • 1 σκελίδα σκόρδο σε φετούλες
  • 2 κ.σ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. βούτυρο
  • 130 ml κρασί λευκό
  • 150 ml κρέμα γάλακτος για μαγειρική
  • 1 κλαδάκι δενδρολίβανο
  • μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Chardonnay με αρώματα ώριμων εσπεριδοειδών και τροπικών φρούτων, νότες ξηρών καρπών, πλούσια υφή και δροσιστική οξύτητα. Η πρόταση του WSPC: Chardonnay Gkirlemis Winery

Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
  1. Για το ψαρονέφρι με μανιτάρια στο τηγάνι σκουπίζουμε τα κεφαλάκια των μανιταριών με βρεγμένο πανί και στη συνέχεια τα κόβουμε σε φέτες.
  2. Βάζουμε στη φωτιά ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι να κάψει καλά και ρίχνουμε 1 κουταλιά από το ελαιόλαδο και μετά τα μανιτάρια. Αλατίζουμε και σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά, να βγάλουν τα υγρά τους.
  3. Προσθέτουμε το σκόρδο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για λίγο ακόμη, μέχρι να στεγνώσουν τα μανιτάρια. Τα βγάζουμε στην άκρη και προσθέτουμε στο τηγάνι το υπόλοιπο ελαιόλαδο και το βούτυρο.
  4. Ρίχνουμε τις ροδέλες από το ψαρονέφρι και μόλις πάρουν χρώμα τις γυρίζουμε από την άλλη πλευρά. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε στο τηγάνι τα μανιτάρια και 2 φουντίτσες δενδρολίβανο.
  5. Συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να πάρει χρώμα και η άλλη πλευρά του κρέατος και σβήνουμε με το κρασί.
  6. Όταν μείνει στο τηγάνι ελάχιστο υγρό προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και κουνάμε το τηγάνι για μερικά λεπτά πάνω στη φωτιά, μέχρι να δέσει η σάλτσα.
  7. Σερβίρουμε το φαγητό αμέσως, ζεστό από το τηγάνι ή και μαζί με το τηγάνι κατ’ ευθείαν, πασπαλίζοντας με μπόλικο ψιλοκομμένο μαϊντανό και συνοδεύοντας με γαρνιτούρα της επιλογής μας, όπως πιλάφι, πατάτες, ψητά λαχανικά, πράσινη σαλάτα, κλπ.