Υλικά
- 600 γρ. ψαρονέφρι σε ροδέλες πάχους 1 εκ.
- 500 γρ. μανιτάρια λευκά σε φέτες
- 1 σκελίδα σκόρδο σε φετούλες
- 2 κ.σ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. βούτυρο
- 130 ml κρασί λευκό
- 150 ml κρέμα γάλακτος για μαγειρική
- 1 κλαδάκι δενδρολίβανο
- μαϊντανό ψιλοκομμένο
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Chardonnay με αρώματα ώριμων εσπεριδοειδών και τροπικών φρούτων, νότες ξηρών καρπών, πλούσια υφή και δροσιστική οξύτητα. Η πρόταση του WSPC: Chardonnay Gkirlemis Winery
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
- Για το ψαρονέφρι με μανιτάρια στο τηγάνι σκουπίζουμε τα κεφαλάκια των μανιταριών με βρεγμένο πανί και στη συνέχεια τα κόβουμε σε φέτες.
- Βάζουμε στη φωτιά ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι να κάψει καλά και ρίχνουμε 1 κουταλιά από το ελαιόλαδο και μετά τα μανιτάρια. Αλατίζουμε και σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά, να βγάλουν τα υγρά τους.
- Προσθέτουμε το σκόρδο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για λίγο ακόμη, μέχρι να στεγνώσουν τα μανιτάρια. Τα βγάζουμε στην άκρη και προσθέτουμε στο τηγάνι το υπόλοιπο ελαιόλαδο και το βούτυρο.
- Ρίχνουμε τις ροδέλες από το ψαρονέφρι και μόλις πάρουν χρώμα τις γυρίζουμε από την άλλη πλευρά. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε στο τηγάνι τα μανιτάρια και 2 φουντίτσες δενδρολίβανο.
- Συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να πάρει χρώμα και η άλλη πλευρά του κρέατος και σβήνουμε με το κρασί.
- Όταν μείνει στο τηγάνι ελάχιστο υγρό προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και κουνάμε το τηγάνι για μερικά λεπτά πάνω στη φωτιά, μέχρι να δέσει η σάλτσα.
- Σερβίρουμε το φαγητό αμέσως, ζεστό από το τηγάνι ή και μαζί με το τηγάνι κατ’ ευθείαν, πασπαλίζοντας με μπόλικο ψιλοκομμένο μαϊντανό και συνοδεύοντας με γαρνιτούρα της επιλογής μας, όπως πιλάφι, πατάτες, ψητά λαχανικά, πράσινη σαλάτα, κλπ.