Υλικά

για 2-3 άτομα

  • 4 κ.σ. γιαούρτι φυτικό καρύδας
  • χυμός και ξύσμα από 1 λάιμ
  • 1 κ.γ. μέλι ή σιρόπι σφενδάμου για vegan εκδοχή
  • 1 κ.σ. φρέσκος κόλιανδρος ψιλοκομμένος ή μαϊντανός
  • 1 κ.γ. τζίντζερ φρεσκοτριμμένο
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
  1. Για τη σάλτσα καρύδας με λάιμ και κόλιανδρο, πρώτα ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.
  2. Δοκιμάζουμε και διορθώνουμε με περισσότερο λάιμ ή κόλιανδρο, αν χρειάζεται.
  3. Σερβίρουμε αμέσως και συνοδεύουμε ό,τι θέλουμε ή διατηρούμε στο ψυγείο μέχρι το σερβίρισμα.

Μπορούμε να προσθέσουμε ψιλοκομμένο τσίλι για extra ένταση.
Ταιριάζει και με τόφου ή τηγανητό τέμπε αν δεν θέλουμε ψάρι.