
Είναι αφράτα και γευστικά, ταιριάζουν σχεδόν με όποιο topping μπορείτε να φανταστείτε και δεν υπάρχει παιδί που να μπορεί να τους αντισταθεί. Τα pancakes έχουν γίνει η πιο αγαπημένη γλυκιά επιλογή για brunch και πρωινό, τόσο στα εστιατόρια όσο και στο σπίτι. Φτιάχνονται, άλλωστε, τόσο εύκολα ώστε δε χρειάζεται να το σκεφτείτε για δεύτερη φορά πριν ανακατέψετε το μείγμα και βάλετε το τηγάνι να ζεσταίνεται στο μάτι.
Για να τα κάνετε ακόμη πιο δελεαστικά για τα παιδιά, σας προτείνουμε να μη μείνετε μόνο σε ένα μέγεθος - όσο χωράει το τηγανάκι σας, δηλαδή -, αλλά να δοκιμάσετε να φτιάξετε και μικρότερα pancakes και στο τέλος, να «παίξετε» με τα παιδιά κάνοντας διάφορα σχήματα στο πιάτο. Εμείς, για παράδειγμα, σας δίνουμε μία από τις πιο απλές προτάσεις σερβιρίσματος, για pancakes αρκουδάκια, που θα φτιάξετε συνδυάζοντας μεγάλα, μεσαία και μικρότερα pancakes, όπως στη φωτογραφία και θα τα γαρνίρετε με πραλίνα φουντουκιού και φρούτα της επιλογής σας.
για 12 μεγάλα pancakes
- 2 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 φλ. γάλα
- 2 αυγά
- 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- αλάτι
- βούτυρο για το τηγάνισμα
- Για να φτιάξουμε τα pancakes που λατρεύουν τα παιδιά, χτυπάμε σε ένα μπολ τα αυγά με το γάλα.
- Προσθέτουμε το αλεύρι ανακατεμένο με το μπέικιν πάουντερ, μία πρέζα αλάτι και ανακατεύουμε καλά με σύρμα να ομογενοποιηθεί το μίγμα.
- Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγανάκι στη φωτιά, βάζουμε λίγο βούτυρο και το αλείφουμε να πάει παντού. Με μία βαθιά κουτάλα σούπας ρίχνουμε από το μείγμα στο τηγανάκι και απλώνουμε, να σχηματιστεί ένας δίσκος. Φτιάχνουμε όσο μεγάλα ή μικρά pancakes επιθυμούμε.
- Ψήνουμε μέχρι να εμφανιστούν φουσκάλες στην επιφάνεια του pancake, αναποδογυρίζουμε και ψήνουμε και από την άλλη πλευρά, προσέχοντας να μην καούν.
- Μεταφέρουμε σε πιάτο και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία, μέχρι να τελειώσει το μείγμα.
- Σερβίρουμε τα pancakes συνοδεύοντας με γαρνιτούρες της επιλογής μας, όπως πραλίνα φουντουκιού, μαρμελάδα, μέλι ή σιρόπι σφενδάμου και φρέσκα φρούτα.