
Υλικά
Για το ρολό
- 500 γρ. κιμάς, ανάμεικτος ή μοσχαρίσιος
- 100 γρ. ψίχα ψωμιού μουσκεμένη σε γάλα
- 1 αυγό
- 1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
- 1 κ.γ. μουστάρδα
- ½ κ.γ. πάπρικα
- 4 βραστά αυγά
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 50 ml λευκό κρασί (προαιρετικά)
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Για το gravy
- 1 κ.σ. βούτυρο
- 1 κ.σ. αλεύρι
- 250 ml ζωμός κρέατος (ή λαχανικών)
- ½ κ.γ. Worcestershire sauce (προαιρετικά)
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
- Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε τον κιμά, το μουσκεμένο ψωμί, το αυγό, το κρεμμύδι, το σκόρδο, τη μουστάρδα, την πάπρικα, το αλάτι και το πιπέρι και ζυμώνουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα μας.
- Πάνω σε ένα μεγάλο κομμάτι μεμβράνης, απλώνουμε το μείγμα σε ορθογώνιο σχήμα.
- Τοποθετούμε τα βραστά αυγά σε μια ευθεία γραμμή στο κέντρο.
- Τυλίγουμε το ρολό προσεκτικά, πιέζοντας τις άκρες για να σφραγιστεί καλά και μετά αφαιρούμε προσεκτικά τη μεμβράνη
- Μεταφέρουμε το ρολό σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος, αλείφουμε με ελαιόλαδο, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι σε όλη την επιφάνεια του ρολό και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 50-60 λεπτά.
- Για το gravy: Σε ένα κατσαρολάκι, λιώνουμε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε συνεχώς για 1-2 λεπτά μέχρι να πάρει χρυσαφένιο χρώμα και να μαγειρευτεί το αλεύρι.
- Ρίχνουμε σταδιακά τον ζωμό, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει η σάλτσα.
- Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και Worcestershire sauce, αν θέλουμε, και ανακατεύουμε πάλι.
- Σερβίρουμε το ρολό κομμένο σε φέτες, περιχύνοντάς το με το gravy. Συνοδεύουμε με πουρέ πατάτας ή βραστά λαχανικά.
Για επιπλέον άρωμα, προσθέτουμε στον κιμά φρέσκα ή αποξηραμένα μυρωδικά, όπως μαϊντανό, θυμάρι ή ρίγανη.