Υλικά
για 6 σακουλάκια
- 2 κ.σ. λάδι
- 2 φλ. ρεβίθια τραγανά
- 1 φλ. φιστίκια
- 1 φλ. αμύγδαλα
- 1 κ.γ. κάρι
- 1 κ.γ. κουρκουμά
- ½ κ.γ. τσίλι σε σκόνη
- 1 κ.γ. αλάτι
- 1 φλ. πατατάκια σε στικς
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
- Για το bombay mix ζεσταίνουμε το λάδι σε μεγάλο τηγάνι και προσθέτουμε όλα τα μπαχαρικά.
- Προσθέτουμε τους ξηρούς καρπούς και τα όσπρια και σοτάρουμε ανακατεύοντας για 2-3 λεπτά.
- Αποσύρουμε, αφήνουμε να κρυώσουν και προσθέτουμε τα πατατάκια.
- Μοιράζουμε σε σακουλάκια.
- Όταν το μείγμα είναι έτοιμο, μπορούμε να προσθέτουμε μερικά φύλλα κάρυ (φρέσκα ή αποξηραμένα) για έντονο χρώμα και άρωμα.
- Μπορούμε να το προσφέρουμε και με ένα μπουκάλι ξεχωριστή μπίρα.
Αμαρυλλίς Τσέγκου