
Υλικά
- 400 γρ. ρεβίθια βρασμένα, στραγγισμένα και στεγνωμένα καλά
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 3 κ.σ. παρμεζάνα τριμμένη + λίγη έξτρα για το σερβίρισμα
- 1-2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες ή 1 κ.γ. σκόρδο σε σκόνη
- 1 κ.γ. ιταλικό μείγμα βοτάνων, ρίγανη, βασιλικός, θυμάρι
- ½ κ.γ. αλάτι
- ¼ κ.γ. μαύρο πιπέρι
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
- Για τα τραγανά ρεβίθια με παρμεζάνα, σκόρδο και μυρωδικά προθεραμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C στον αέρα. Απλώνουμε τα ρεβίθια σε χαρτί κουζίνας ή πετσέτα και τα ταμπονάρουμε καλά, ώστε να είναι εντελώς στεγνά (αυτό τα βοηθά να γίνουν πιο τραγανά).
- Απλώνουμε τα ρεβίθια σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και τα ψήνουμε για 10 λεπτά σκέτα, ώστε να αποβάλουν την υγρασία τους.
- Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το ελαιόλαδο, την παρμεζάνα, το σκόρδο, τα μυρωδικά, το αλάτι και το πιπέρι. Ρίχνουμε μέσα τα ρεβίθια και ανακατεύουμε καλά.
- Επιστρέφουμε τα ρεβίθια στο ταψί και ψήνουμε για άλλα 20-25 λεπτά, ανακατεύοντας στα μισά του χρόνου.
- Μόλις βγουν από τον φούρνο, πασπαλίζουμε με λίγη έξτρα παρμεζάνα και ανακατεύουμε. Τα αφήνουμε να κρυώσουν λίγο και απολαμβάνουμε.
- Το πρώτο ψήσιμο χωρίς λάδι είναι το κλειδί. Απομακρύνει την υγρασία και βοηθάει τα ρεβίθια να γίνουν τραγανά.
- Αν μας περισσέψουν, άφησέ τα να κρυώσουν εντελώς πριν τα αποθηκεύσεις σε αεροστεγές δοχείο εκτός ψυγείου για 2-3 ημέρες.