Υλικά
  • 400 γρ. ρεβίθια βρασμένα, στραγγισμένα και στεγνωμένα καλά
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 3 κ.σ. παρμεζάνα τριμμένη + λίγη έξτρα για το σερβίρισμα 
  • 1-2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες ή 1 κ.γ. σκόρδο σε σκόνη
  • 1 κ.γ. ιταλικό μείγμα βοτάνων, ρίγανη, βασιλικός, θυμάρι
  • ½ κ.γ. αλάτι
  • ¼ κ.γ. μαύρο πιπέρι
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
  1. Για τα τραγανά ρεβίθια με παρμεζάνα, σκόρδο και μυρωδικά προθεραμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C στον αέρα.  Απλώνουμε τα ρεβίθια σε χαρτί κουζίνας ή πετσέτα και τα ταμπονάρουμε καλά, ώστε να είναι εντελώς στεγνά (αυτό τα βοηθά να γίνουν πιο τραγανά).
  2. Απλώνουμε τα ρεβίθια σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και τα ψήνουμε για 10 λεπτά σκέτα, ώστε να αποβάλουν την υγρασία τους.
  3. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το ελαιόλαδο, την παρμεζάνα, το σκόρδο, τα μυρωδικά, το αλάτι και το πιπέρι. Ρίχνουμε μέσα τα ρεβίθια και ανακατεύουμε καλά.
  4. Επιστρέφουμε τα ρεβίθια στο ταψί και ψήνουμε για άλλα 20-25 λεπτά, ανακατεύοντας στα μισά του χρόνου.
  5. Μόλις βγουν από τον φούρνο, πασπαλίζουμε με λίγη έξτρα παρμεζάνα και ανακατεύουμε. Τα αφήνουμε να κρυώσουν λίγο και απολαμβάνουμε.
  • Το πρώτο ψήσιμο χωρίς λάδι είναι το κλειδί. Απομακρύνει την υγρασία και βοηθάει τα ρεβίθια να γίνουν τραγανά.

  • Αν μας περισσέψουν, άφησέ τα να κρυώσουν εντελώς πριν τα αποθηκεύσεις σε αεροστεγές δοχείο εκτός ψυγείου για 2-3 ημέρες.