Υλικά

για περίπου 60 αμυγδαλωτά

  • 1 κιλό αμυγδαλόψυχα ασπρισμένη
  • ½ κιλό ζάχαρη κρυσταλλική
  • 2 αυγά
  • 3 κρόκοι αυγών
  • 1 κ.σ. ανθόνερο + επιπλέον για το πασπάλισμα
  • ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
  1. Για τα παραδοσιακά αμυγδαλωτά Μυκόνου προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C και στρώνουμε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.
  2. Αλέθουμε στο μπλέντερ το αμύγδαλο. Προσοχή: δεν πρέπει να γίνει σαν αλεύρι, αλλά με κόκκο, όπως είναι περίπου το σιμιγδάλι και λίγο πιο χοντροκομμένη.
  3. Βάζουμε τα αυγά και τους κρόκους σε μπολ, προσθέτουμε την αμυγδαλόψιχα, τη 1 κ.σ. ανθόνερο και την κρυσταλλική ζάχαρη και ζυμώνουμε καλά.
  4. Πλάθουμε τα αμυγδαλωτά στο μέγεθος καρυδιού και μεταφέρουμε στο ταψί.
  5. Τα ψήνουμε στον φούρνο για 15-20 λεπτά.
  6. Αφήνουμε τα αμυγδαλωτά να κρυώσουν, τα ραντίζουμε με ανθόνερο και τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.