Υλικά
για περίπου 60 αμυγδαλωτά
- 1 κιλό αμυγδαλόψυχα ασπρισμένη
- ½ κιλό ζάχαρη κρυσταλλική
- 2 αυγά
- 3 κρόκοι αυγών
- 1 κ.σ. ανθόνερο + επιπλέον για το πασπάλισμα
- ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
- Για τα παραδοσιακά αμυγδαλωτά Μυκόνου προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C και στρώνουμε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.
- Αλέθουμε στο μπλέντερ το αμύγδαλο. Προσοχή: δεν πρέπει να γίνει σαν αλεύρι, αλλά με κόκκο, όπως είναι περίπου το σιμιγδάλι και λίγο πιο χοντροκομμένη.
- Βάζουμε τα αυγά και τους κρόκους σε μπολ, προσθέτουμε την αμυγδαλόψιχα, τη 1 κ.σ. ανθόνερο και την κρυσταλλική ζάχαρη και ζυμώνουμε καλά.
- Πλάθουμε τα αμυγδαλωτά στο μέγεθος καρυδιού και μεταφέρουμε στο ταψί.
- Τα ψήνουμε στον φούρνο για 15-20 λεπτά.
- Αφήνουμε τα αμυγδαλωτά να κρυώσουν, τα ραντίζουμε με ανθόνερο και τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.