Υλικά
για 20-25 κομμάτια περίπου
- 300 γρ. αμύγδαλα φιλέ
- 2 ασπράδια αυγών
- 50 γρ. ζάχαρη άχνη
- 50 γρ. ζάχαρη καστανή
- 300 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα ψιλοκομμένη
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
- Για τις φλωρεντίνες αμυγδάλου με σοκολάτα, πρώτα προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C και στρώνουμε με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος ένα ρηχό και πλατύ ταψί.
- Με τον αυγοδάρτη χτυπάμε μέσα σε ένα μπολ τα ασπράδια με τις δυο ζάχαρες και προσθέτουμε το φιλέ αμυγδάλου. Με μια σπάτουλα ανακατεύουμε να ενωθούν όλα τα υλικά μαζί.
- Στη συνέχεια παίρνουμε κουταλιές από το μείγμα και τις ακουμπάμε στο ταψί που ετοιμάσαμε αφήνοντας απόσταση μεταξύ τους. Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο στους 1800°C για 20 λεπτά.
- Βγάζουμε το ταψάκι από το φούρνο μαζί με το χαρτί ψησίματος και αφήνουμε να κρυώσει πάνω στον πάγκο μας μέχρι να σταθεροποιηθούν εντελώς. Τότε τις μεταφέρουμε εκτός ταψιού.
- Λιώνουμε τα 250 γρ. της κουβερτούρας σε μπεν μαρί και όταν λιώσει εντελώς κατεβάζουμε το μπολ από την κατσαρόλα. Προσθέτουμε μέσα τα υπόλοιπα 50 γρ. ψιλοκομμένης κουβερτούρας που κρατήσαμε και ανακατεύουμε διαρκώς με σπάτουλα μέχρι να λιώσει όλη και να κατέβει η θερμοκρασία της στους 31-320°C περίπου.
- Τότε παίρνουμε μία-μία τις φλωρεντίνες και αφού βουτήξουμε το κάτω μέρος τους στη λιωμένη κουβερτούρα, τις αραδιάζουμε πάνω στο χαρτί που τις ψήσαμε και τις βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσουν εντελώς και να σταθεροποιηθεί η σοκολάτα.
- Όταν θέλουμε να σερβίρουμε τις μεταφέρουμε σε πιατέλα ή φοντανιέρα.
Ιωάννα Σταμούλου