
Τα μήλα είναι από τα πιο αγαπημένα και πολυχρηστικά φρούτα, που μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε αμέτρητες συνταγές. Είτε πρόκειται για γλυκά, όπως μηλόπιτες, κέικ και μαρμελάδες, είτε για αλμυρά πιάτα, τα μήλα που αυτή την περίοδο βρίσκουμε σε αφθονία στα ράφια του μανάβη, προσδίδει μια φίνα γεύση στο πιάτο που δεν συγκρίνεται με τίποτα.
Με την πλούσια ποικιλία σε είδη, όπως τα τραγανά Granny Smith, τα ζουμερά Red Delicious και τα γλυκά Golden, τα μήλα μπορούν να προσαρμοστούν σε κάθε συνταγή. Επιπλέον, είναι γεμάτα θρεπτικά συστατικά, όπως φυτικές ίνες, βιταμίνες και αντιοξειδωτικά, κάνοντάς τα μια υγιεινή επιλογή για κάθε γεύμα.
Αν λοιπόν σου έχουν περισσέψει ορισμένα μήλα και δεν ξέρεις ακριβώς πως να τα διαχειριστείς σου έχουμε 12 λαχταριστές συνταγές, ξεκινώντας από την κλασική γλυκιά μαρμελάδα για το πρωινό σου, αλλά και μια αλμυρή μαρμελάδα ή αλλιώς chutney όπου το μήλο συνδυάζεται με κάστανο, μέχρι μια αρωματική σάλτσα μήλου που μπορεί να συνοδεύσει τηγανίτες, κρέμες, γιαούρτι, λευκά τυριά ή ό,τι άλλο τραβάει η όρεξή σου.
Βέβαια, δεν θα μπορούσαμε να παραλείψουμε την πάντα κλασική μηλόπιτα σε διαφορετικές εκδοχές - γιατί μία δεν είναι ποτέ αρκετή - αλλά και το κέικ με μήλα. Όσο για τις αμιγώς αλμυρές συνταγές, βάλαμε μήλα στη λαχανοσαλάτα αλλά και στο μοσχαράκι και το αποτέλεσμα ήταν απλά υπέροχο! Bonus, τα τσιπς μήλου που αποτελούν εξαιρετικό σνακ για τσιμπολόγημα χωρίς να έχουν σε θερμίδες καμία σχέση με τα κλασικά πατατάκια.


Camembert ψητό σερβιρισμένο με chutney από κάστανο και μήλο

Εύκολη και αρωματική σάλτσα μήλου

Μηλόπιτα σαν τάρτα με βουτυρένια σως μήλου

Μηλόπιτα αρωματισμένη με μπαχαρικά

Πηλιορείτικη μηλόπιτα, μυρωδάτη και εύκολη

Κέικ μήλου χωρίς μίξερ με γλάσο καστανής ζάχαρης
Εύκολο apple crumble στο τηγάνι
Μηλοτηγανίτες σαν pancakes με ζάχαρη και κανέλα

Μελωμένο μοσχαράκι με μήλα και πατάτες

Λαχανοσαλάτα με φρούτα και καρύδια
