Υλικά
  • 400 γρ. ramen noodles
  • 300 γρ. χοιρινό φιλέτο ή πανσέτα, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 4 αυγά
  • 1 lt ζωμό κοτόπουλου ή χοιρινού
  • 2 κ.σ. σάλτσα σόγιας
  • 1 κ.σ. πάστα miso
  • 2 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
  • λίγο σησαμέλαιο, για το σερβίρισμα

Ροδίτης με αρώματα εσπεριδοειδών, μήλου και αχλαδιού, ένταση και δροσιτική οξύτητα. Η πρόταση του WSPC: Roditis Nature Tetramythos Winery

Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
  1. Για το ράμεν με χοιρινό, noodles και αυγό βράζουμε τα αυγά για 6 λεπτά, τα μεταφέρουμε αμέσως σε μπολ με παγωμένο νερό για να σταματήσει ο βρασμός, και τα ξεφλουδίζουμε.
  2. Ζεσταίνουμε τον ζωμό και προσθέτουμε τη σόγια και το miso, ανακατεύοντας μέχρι να διαλυθεί πλήρως η πάστα.
  3. Ζεσταίνουμε λίγο σησαμέλαιο σε τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τις φέτες χοιρινού 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν και να μαγειρευτούν καλά χωρίς να στεγνώσουν.
  4. Μαγειρεύουμε τα noodles σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και τα τοποθετούμε σε μπολ.
  5. Προσθέτουμε το χοιρινό και τα αυγά κομμένα στη μέση και περιχύνουμε με τον ζωμό.
  6. Πασπαλίζουμε με φρέσκα κρεμμυδάκια και λίγες σταγόνες σησαμέλαιου πριν σερβίρουμε.
  • Πριν σερβίρουμε μπορούμε να προσθέσουμε λίγο λάδι τσίλι.
  • Αφού βράσουμε τα αυγά και πριν τα κόψουμε στη μέση, μπορούμε να τα μαρινάρουμε σε σάλτσα σόγιας για 1 ώρα για πιο έντονη γεύση.