Το ράμεν είναι μια πολύ νόστιμη σούπα, αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Για τους Ιάπωνες, είναι εμμονή. Έχει τέσσερα βασικά στοιχεία-συστατικά: Ζωμό από κρέας, σάλτσα σόγιας, noodles και μία πρωτεΐνη (συνήθως χοιρινό ή κοτόπουλο). Χαρακτηριστικό του είναι το κομμένο στη μέση μελάτο αυγό, που θα δεις να κυκλοφορεί στα αντίστοιχα ποσταρίσματα στο Instagram, καθώς και τα διάφορα ψιλοκομμένα λαχανικά. 

Σούπα ράμεν με κοτόπουλο

Υλικά
  • 500 γρ. φιλέτο στήθος κοτόπουλου
  • 4 αυγά 

Για τη μαρινάδα

  • 4 κ.σ. σησαμέλαιο (ή καλαμποκέλαιο)
  • 50 ml σάλτσα σόγιας
  • 80 ml κρασί λευκό ξηρό
  • ½ κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη

Για το ράμεν

  • 1 lt ζωμό κότας
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
  • ½ κ.σ. τζίντζερ φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • 5 κ.σ. σάλτσα σόγιας
  • 1 κ.γ. μπούκοβο
  • 2 καρότα
  • 100 γρ. μανιτάρια
  • 250 γρ. noodles ρυζιού
  • 6 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Για το σερβίρισμα

  • καλαμποκάκια baby, μπρόκολο, κρεμμυδάκια φρέσκα, κόλιανδρο

Λευκό, blend Ασύρτικου και Μαλαγουζιάς με πλούσια αρώματα αποξηραμένου ροδάκινου, πορτοκαλιού, καπνού, βανίλιας και μοσχοκάρυδου με πλούσια δομή και ισορροπία. Η πρόταση του WSPC: Καπνιστός - Οινοποιείο Δαλαμάρα

Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
  1. Για την ιαπωνική σούπα ράμεν με κοτόπουλο, κόβουμε το κοτόπουλο σε 4 λεπτές φέτες.
  2. Ρίχνουμε όλα τα υλικά της μαρινάδας σε ένα μπολ και προσθέτουμε το κοτόπουλο. Το αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να το χρειαστούμε.
  3. Σε μία μεγάλη κατσαρόλα ρίχνουμε τον ζωμό μαζί με το σκόρδο, το τζίντζερ, το μπούκοβο και βράζουμε για 15 λεπτά, σε μέτρια φωτιά.
  4. Σουρώνουμε τον ζωμό και ξαναβάζουμε στη φωτιά.
  5. Στο μεταξύ, ψιλοκόβουμε τα καρότα και τα μανιτάρια σε μεγάλα κομμάτια. Τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα και συνεχίζουμε το βράσιμο για ακόμα 10 λεπτά. 
  6. Στα τελευταία λεπτά του βρασμού, ρίχνουμε στη σούπα τα νούντλς (ανάλογα με τον χρόνο βρασμού που αναγράφεται στη συσκευασία τους).
  7. Σε αντικολλητικό τηγάνι ή σε σχάρα ψησίματος, ψήνουμε το κοτόπουλο και παράλληλα βράζουμε τα αυγά να γίνουν μελάτα - για 4-5 λεπτά.
  8. Σε βαθύ πιάτο σερβίρουμε τη σούπα ράμεν και προσθέτουμε το κοτόπουλο κομμένο σε μικρές φέτες, το αυγό κομμένο στη μέση, καθώς και ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι, baby καλαμποκάκια, μπρόκολο και κόλιανδρο.