
Το ράμεν είναι μια πολύ νόστιμη σούπα, αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Για τους Ιάπωνες, είναι εμμονή. Έχει τέσσερα βασικά στοιχεία-συστατικά: Ζωμό από κρέας, σάλτσα σόγιας, noodles και μία πρωτεΐνη (συνήθως χοιρινό ή κοτόπουλο). Χαρακτηριστικό του είναι το κομμένο στη μέση μελάτο αυγό, που θα δεις να κυκλοφορεί στα αντίστοιχα ποσταρίσματα στο Instagram, καθώς και τα διάφορα ψιλοκομμένα λαχανικά.
- 500 γρ. φιλέτο στήθος κοτόπουλου
- 4 αυγά
Για τη μαρινάδα
- 4 κ.σ. σησαμέλαιο (ή καλαμποκέλαιο)
- 50 ml σάλτσα σόγιας
- 80 ml κρασί λευκό ξηρό
- ½ κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
Για το ράμεν
- 1 lt ζωμό κότας
- 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
- ½ κ.σ. τζίντζερ φρέσκο, ψιλοκομμένο
- 5 κ.σ. σάλτσα σόγιας
- 1 κ.γ. μπούκοβο
- 2 καρότα
- 100 γρ. μανιτάρια
- 250 γρ. noodles ρυζιού
- 6 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Για το σερβίρισμα
- καλαμποκάκια baby, μπρόκολο, κρεμμυδάκια φρέσκα, κόλιανδρο
Λευκό, blend Ασύρτικου και Μαλαγουζιάς με πλούσια αρώματα αποξηραμένου ροδάκινου, πορτοκαλιού, καπνού, βανίλιας και μοσχοκάρυδου με πλούσια δομή και ισορροπία. Η πρόταση του WSPC: Καπνιστός - Οινοποιείο Δαλαμάρα
- Για την ιαπωνική σούπα ράμεν με κοτόπουλο, κόβουμε το κοτόπουλο σε 4 λεπτές φέτες.
- Ρίχνουμε όλα τα υλικά της μαρινάδας σε ένα μπολ και προσθέτουμε το κοτόπουλο. Το αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να το χρειαστούμε.
- Σε μία μεγάλη κατσαρόλα ρίχνουμε τον ζωμό μαζί με το σκόρδο, το τζίντζερ, το μπούκοβο και βράζουμε για 15 λεπτά, σε μέτρια φωτιά.
- Σουρώνουμε τον ζωμό και ξαναβάζουμε στη φωτιά.
- Στο μεταξύ, ψιλοκόβουμε τα καρότα και τα μανιτάρια σε μεγάλα κομμάτια. Τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα και συνεχίζουμε το βράσιμο για ακόμα 10 λεπτά.
- Στα τελευταία λεπτά του βρασμού, ρίχνουμε στη σούπα τα νούντλς (ανάλογα με τον χρόνο βρασμού που αναγράφεται στη συσκευασία τους).
- Σε αντικολλητικό τηγάνι ή σε σχάρα ψησίματος, ψήνουμε το κοτόπουλο και παράλληλα βράζουμε τα αυγά να γίνουν μελάτα - για 4-5 λεπτά.
- Σε βαθύ πιάτο σερβίρουμε τη σούπα ράμεν και προσθέτουμε το κοτόπουλο κομμένο σε μικρές φέτες, το αυγό κομμένο στη μέση, καθώς και ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι, baby καλαμποκάκια, μπρόκολο και κόλιανδρο.