Υλικά

για περίπου 20 κομμάτια

  • 150 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 100 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 1 αυγό
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 50 γρ. κακάο
  • μάτια ζαχαρωτά για τη διακόσμηση
  • λίγη λιωμένη σοκολάτα ή πραλίνα φουντουκιού
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
  1. Για τα μπισκότα με κακάο σε σχήμα νυχτερίδας χτυπάμε σε ένα μπολ με μίξερ χειρός το βούτυρο με τη ζάχαρη, μέχρι να γίνει κρέμα.
  2. Προσθέτουμε το αυγό και τη βανίλια και χτυπάμε μέχρι να ενσωματωθούν.
  3. Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το κακάο και τα ενσωματώνουμε στο μείγμα. Ζυμώνουμε μέχρι να σχηματιστεί μια μαλακή ζύμη.
  4. Ανοίγουμε τη ζύμη σε πάχος περίπου 0,5 εκ. και με κουπ πατ σε σχήμα νυχτερίδας κόβουμε τα μπισκότα.
  5. Μεταφέρουμε τα μπισκότα σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και τα βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
  6. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
  7. Ψήνουμε τα μπισκότα για 10-12 λεπτά και μετά τα αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς.
  8. Κολλάμε τα ζαχαρωτά μάτια πάνω στα μπισκότα με λίγη λιωμένη σοκολάτα ή πραλίνα φουντουκιού και απολαμβάνουμε.
  • Για πιο τραγανά μπισκότα, ανοίγουμε τη ζύμη λίγο πιο λεπτή.
  • Ζαχαρωτά ματάκια βρίσκουμε σε καταστήματα με είδη ζαχαροπλαστικής.