Υλικά
  • 6-8 πατάτες μεγάλες, ξεφλουδισμένες και κομμένες σε χοντρά κομμάτια
  • 2 κ.σ. γλίνα
  • 1 κ.σ. βούτυρο ανάλατο
  • 6 κλαδάκια δενδρολίβανο, μόνο τα φύλλα
  • ανθό αλατιού
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
  1. Για τις ψητές πατάτες με γλίνα και δενδρολίβανο βράζουμε τις πατάτες σε μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό για περίπου 10 λεπτά ή μέχρι να μπορούμε να τις τρυπήσουμε με πιρούνι. Τις στραγγίζουμε σε σουρωτήρι και τις αφήνουμε στην άκρη.
  2. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 250°C.
  3. Βάζουμε τη γλίνα και το βούτυρο σε βαθύ ταψί και ζεσταίνουμε καλά στο φούρνο.
  4. Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο, ρίχνουμε μέσα τις πατάτες προσεκτικά, γιατί το καυτό λίπος μπορεί να μας πιτσιλίσει, τις ανακατεύουμε να καλυφθούν από τη γλίνα.
  5. Ψήνουμε στο φούρνο, γυρίζοντας περιστασιακά τις πατάτες, μέχρι να γίνουν χρυσαφένιες και τραγανές, για περίπου 30 λεπτά. Τα τελευταία 5 λεπτά, προσθέτουμε και το δενδρολίβανο.
  6. Βγάζουμε τις πατάτες από το φούρνο, πασπαλίζουμε με ανθό αλατιού και σερβίρουμε αμέσως.