Υλικά
- 6-8 πατάτες μεγάλες, ξεφλουδισμένες και κομμένες σε χοντρά κομμάτια
- 2 κ.σ. γλίνα
- 1 κ.σ. βούτυρο ανάλατο
- 6 κλαδάκια δενδρολίβανο, μόνο τα φύλλα
- ανθό αλατιού
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
- Για τις ψητές πατάτες με γλίνα και δενδρολίβανο βράζουμε τις πατάτες σε μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό για περίπου 10 λεπτά ή μέχρι να μπορούμε να τις τρυπήσουμε με πιρούνι. Τις στραγγίζουμε σε σουρωτήρι και τις αφήνουμε στην άκρη.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 250°C.
- Βάζουμε τη γλίνα και το βούτυρο σε βαθύ ταψί και ζεσταίνουμε καλά στο φούρνο.
- Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο, ρίχνουμε μέσα τις πατάτες προσεκτικά, γιατί το καυτό λίπος μπορεί να μας πιτσιλίσει, τις ανακατεύουμε να καλυφθούν από τη γλίνα.
- Ψήνουμε στο φούρνο, γυρίζοντας περιστασιακά τις πατάτες, μέχρι να γίνουν χρυσαφένιες και τραγανές, για περίπου 30 λεπτά. Τα τελευταία 5 λεπτά, προσθέτουμε και το δενδρολίβανο.
- Βγάζουμε τις πατάτες από το φούρνο, πασπαλίζουμε με ανθό αλατιού και σερβίρουμε αμέσως.