Υλικά
- 300 γρ. φιογκάκια (farfalle)
- 1 κουνουπίδι μικρό, κομμένο σε μικρά μπουκετάκια
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Για την πράσινη σάλτσα
- 1 φλ. φύλλα βασιλικού
- ½ φλ. μαϊντανό
- ½ φλ. σπανάκι φρέσκο
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 2 κ.σ. κουκουνάρι
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 κ.σ. χυμό λεμονιού
- 2 κ.σ. νερό (προαιρετικά)
Sauvignon Blanc με υψηλής έντασης αρωματικό χαρακτήρα, πράσινης πιπεριάς, lime, λεμονιού και passion fruit, με μέτριο σώμα και υψηλή οξύτητα. Η πρόταση του WSPC: Astrolabe Sauvignon Blanc
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
- Για τα φιογκάκια με πράσινη σάλτσα και καβουρδισμένο κουνουπίδι προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C.
- Βάζουμε το κουνουπίδι σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος, το ραντίζουμε με ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνουμε και ψήνουμε στον φούρνο για 20-25 λεπτά, μέχρι να ροδίσει και να γίνει τραγανό.
- Στο μεταξύ, βράζουμε τα φιογκάκια σε αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους. Στραγγίζουμε και κρατάμε λίγο από το νερό του βρασίματος.
- Βάζουμε όλα τα υλικά για την πράσινη σάλτσα σε μπλέντερ ή πολυκόφτη και πολτοποιούμε μέχρι να γίνει η σάλτσα ομοιογενής, προσθέτοντας λίγο νερό ή έξτρα ελαιόλαδο για πιο απαλή υφή.
- Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε τα ζυμαρικά με την πράσινη σάλτσα. Αν χρειάζεται, προσθέτουμε λίγο από το νερό του βρασίματος - η σάλτσα μας θα πρέπει να είναι ζουμερή, αλλά όχι υδαρής.
- Προσθέτουμε από πάνω το ψημένο κουνουπίδι και σερβίρουμε αμέσως.
- Η πράσινη σάλτσα μπορεί να φτιαχτεί από πριν και να διατηρηθεί στο ψυγείο για 2-3 μέρες.
- Αν θέλουμε πιο πλούσια γεύση, μπορούμε να προσθέσουμε λίγη φέτα ή παρμεζάνα στο σερβίρισμα.
Αμαρυλλίς Τσέγκου