Υλικά
Για 1 βάζο (περίπου 500 γρ.)
- 500 γρ. πιπεριές Φλωρίνης
- 1 κρεμμύδι κόκκινο, ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο, τριμμένη
- 1 μήλο κόκκινο, τριμμένο
- 140 γρ. μηλόξυδο
- 180 γρ. ζάχαρη
- 1 κ.γ. μπούκοβο
- 1 κ.γ. πελτέ ντομάτας
- 100 γρ. νερό
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
- Στο μπλέντερ αλέθουμε τις πιπεριές.
- Σε αντικολλητική κατσαρόλα βάζουμε τις πιπεριές και τα υπόλοιπα υλικά για το chutney. Βράζουμε αρχικά σε δυνατή φωτιά και μόλις πάρει 2-3 βράσεις, χαμηλώνουμε και σιγοβράζουμε για 45', ανακατεύοντας τακτικά.
- Δυναμώνουμε τη φωτιά τα τελευταία 5' να δέσει το chutney και αποσύρουμε. Θέλουμε να βγάλει ένα παχύρευστο σιρόπι και να είναι ελαφρώς πηχτό.
- Μεταφέρουμε σε αποστειρωμένο βάζο και διατηρούμε το chutney στο ψυγείο.
Αν μας αρέσουν οι πικάντικες και καυτερές γεύσεις, μπορούμε να προσθέσουμε και 2-3 πιπεριές τσίλι.