Υλικά

Για 1 βάζο (περίπου 500 γρ.)

  • 500 γρ. πιπεριές Φλωρίνης
  • 1 κρεμμύδι κόκκινο, ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο, τριμμένη
  • 1 μήλο κόκκινο, τριμμένο
  • 140 γρ. μηλόξυδο
  • 180 γρ. ζάχαρη
  • 1 κ.γ. μπούκοβο 
  • 1 κ.γ. πελτέ ντομάτας
  • 100 γρ. νερό
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
  1. Στο μπλέντερ αλέθουμε τις πιπεριές.
  2. Σε αντικολλητική κατσαρόλα βάζουμε τις πιπεριές και τα υπόλοιπα υλικά για το chutney. Βράζουμε αρχικά σε δυνατή φωτιά και μόλις πάρει 2-3 βράσεις, χαμηλώνουμε και σιγοβράζουμε για 45', ανακατεύοντας τακτικά.
  3. Δυναμώνουμε τη φωτιά τα τελευταία 5' να δέσει το chutney και αποσύρουμε. Θέλουμε να βγάλει ένα παχύρευστο σιρόπι και να είναι ελαφρώς πηχτό.
  4. Μεταφέρουμε σε αποστειρωμένο βάζο και διατηρούμε το chutney στο ψυγείο.

Αν μας αρέσουν οι πικάντικες και καυτερές γεύσεις, μπορούμε να προσθέσουμε και 2-3 πιπεριές τσίλι.