
Χρειάζεσαι μόλις 40 λεπτά συνολικά για να φτιάξεις αυτή τη βελούδινη σούπα με βάση τα λαχανικά, που όμως έχει τα δικά της μυστικά που την κάνουν πολύ πιο νόστιμη απ' ότι φαντάζεσαι.
Υλικά
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 πράσο, μόνο το λευκό μέρος, ψιλοκομμένο
- 600 γρ. καρότα (περίπου 6 καρότα), ψιλοκομμένα
- 500 γρ. πατάτες (2 πατάτες), κομμένες σε μικρά κομμάτια
- ¼ κ.γ. μοσχοκάρυδο
- 1 lt ζωμό μοσχαριού
- 100 γρ. στραγγιστό γιαούρτι (4-5 κ.σ.)
- μπούκοβο
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Viognier με αρώματα εσπεριδοειδών και περγαμόντου, ισορροπημένο και πλούσιο με επίγευση που χαρίζει φρεσκάδα. Η πρόταση του WSPC: La Combe Pilate Viognier M. Chapoutier
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
- Για τη βελουτέ σούπα λαχανικών, σε μια μεγάλη κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και εν συνεχεία τα ψιλοκομμένα λαχανικά. Μαγειρεύουμε για 5 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά.
- Προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο, το αλάτι, το φρεσκοτριμμένο πιπέρι και έπειτα το ζωμό μοσχαριού. Αφού πάρει μια βράση, χαμηλώνουμε και σιγοβράζουμε για 30 λεπτά.
- Απομακρύνουμε από τη φωτιά και με τη βοήθεια ενός μπλέντερ ή ραβδομπλέντερ, πολτοποιούμε τα λαχανικά ώστε να γίνουν μια ελαφρώς παχύρρευστη σούπα.
- Προσθέτουμε το στραγγιστό γιαούρτι και ανακατεύουμε πολύ καλά ώστε να ομογενοποιηθεί.
- Σερβίρουμε με μπούκοβο και φρεσκοψημένο ψωμί.