Υλικά

για περίπου 30 κομμάτια

  • 500 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, υγείας ή γάλακτος
  • 450 γρ. αμύγδαλα ωμά με τη φλούδα τους ή όποιο άλλο ξηρό καρπό της επιλογής μας
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
  1. Για τα σοκολατάκια βραχάκια με δύο υλικά απλώνουμε τους ξηρούς καρπούς σε ταψί και τους καβουρδίζουμε σε δυνατό φούρνο. Τους αφήνουμε να κρυώσουν.
  2. Σπάμε τα 350 γρ. σοκολάτας σε μικρότερα κομμάτια και τα λιώνουμε σε μπεν μαρί. Την υπόλοιπη σοκολάτα την ψιλοκόβουμε και την αφήνουμε στην άκρη.
  3. Μόλις λιώσει η σοκολάτα κατεβάζουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε μέσα την υπόλοιπη ψιλοκομμένη σοκολάτα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει και αυτή και να ενσωματωθεί στην υπόλοιπη.
  4. Έπειτα ρίχνουμε τους ξηρούς καρπούς και ανακατεύουμε καλά, να καλυφθούν από τη σοκολάτα.
  5. Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί ψησίματος σε 2 λαμαρίνες. Με ένα κουτάλι της σούπας παίρνουμε μείγμα από το μπολ και τοποθετούμε πάνω στο αντικολλητικό χαρτί, σχηματίζοντας βραχάκια.
  6. Αφήνουμε τα βραχάκια σε δροσερό μέρος να σταθεροποιηθεί η σοκολάτα ή τα βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσουν.