Ο-ατελείωτος- Ιανουάριος, σιγά-σιγά μας αποχαιρετά. Δεν ξέρουμε πώς τα πήγες τον πρώτο μήνα του χρόνου, όμως σίγουρα για τους περισσότερους από εμάς η βελτίωση της διατροφής είναι ένα σημαντικό κομμάτι. Και ο προγραμματισμός για αυτό είναι το Α και το Ω.
Σε πρώτη φάση λοιπόν, ξεκίνα να φτιάχνεις τη λίστα για το σούπερ-μάρκετ, γιατί σου έχουμε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα για όλη την εβδομάδα, προσαρμοσμένο στις ανάγκες κάθε μέρας. Από κρέας, μέχρι ζυμαρικά, λαδερό και όσπριο, έχουμε συνταγές για τις μέρες που δεν έχεις πολύ χρόνο, αλλά και για το πληθωρικό κυριακάτικο τραπέζι. Κλασικές μαμαδίστικες, αλλά και κάποιες με ιταλικό αέρα που αγαπάμε πολύ. Πιάσε τις κουτάλες και φύγαμε για κουζίνα.
Δευτέρα - Κλασικό ιταλικό ριζότο με μανιτάρια
Αρωματικό και φίνο, το ριζότο μανιταριών είναι από τα πιο αγαπημένα πιάτα της Ιταλικής παραδοσιακής κουζίνας. Επίσης, εύκολο, γρήγορο και νόστιμο, για να ξεκινήσει καλά η εβδομάδα!
Τρίτη - Ελαφριά κοτόσουπα χωρίς αυγολέμονο
Απλή και υπέροχη αυτή η κοτόσουπα είναι ελαφριά και έχει υπέροχη λεμονάτη γεύση, χωρίς να περιέχει καμία λιπαρή ουσία.
Τετάρτη - Ρεβίθια στον φούρνο με κουνουπίδι, πατάτες και καρότα
Αυτή η συνταγή για ρεβίθια στον φούρνο θα γίνει η αγαπημένη σου. Πλούσια γεύση, θρεπτική αξία, πανεύκολη προετοιμασία και μόνο ένα ταψί για όλη τη διαδικασία. Ακόμη, χρειάζεται συνολικά λιγότερο από 1 ώρα και είναι ιδανική για μία busy Τετάρτη.
Πέμπτη - Εναλλακτικό σπεντζοφάι με γαρίδες
Αυτή η Πέμπτη χρειάζεται κάτι γρήγορο, αλλά ταυτόχρονα νόστιμο και διαφορετικό από τα συνηθισμένα. Ε, το εναλλακτικό αυτό σπεντζοφάι με γαρίδες αντί για κρέας, είναι τέλειο.
Παρασκευή – Μακαρονάδα Caccio e Pepe
Η ιταλική μακαρονάδα Cacio e Pepe είναι απίστευτα κρεμώδης και φτιάχνεται πολύ εύκολα και γρήγορα, αφού χρειάζεσαι μόνο δύο υλικά για να την απολαύσεις. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο που αποτελεί τη βασίλισσα της cucina povera.
Σάββατο – Τα πιο αφράτα μπιφτέκια με πατάτες στον φούρνο
Το Σάββατο πάμε σε πιο κλασικά και μαμαδίστικα μονοπάτια. Φτιάχνουμε μπιφτέκια με πατάτες στον φούρνο, ένα απλό και σίγουρα λαχταριστό φαγητό, που όμως χρειάζεται τη δική του μαεστρία για να πετύχει.
Κυριακή – Ένα ολοκληρωμένο μενού για την πιο χαλαρή μέρα της εβδομάδας
Για αρχή: Εύκολη και ελαφριά σαλάτα Caprese
Μια πανεύκολη και απολαυστική σαλάτα που στήνεται στη στιγμή και απαιτεί ελάχιστα υλικά και χρόνο. Παρ’ όλα αυτά, θα φέρει ιταλικό αέρα στο κυριακάτικο τραπέζι.
Το κυρίως: Κοτόπουλο στον φούρνο με πατάτες
Γίνεται πιο κλασικά για το οικογενειακό τραπέζι; Ζουμερό, αρωματικό κοτόπουλο στον φούρνο με λεμονάτες πατάτες που λιώνουν στο στόμα. Μια απλή, αλλά πάντα αγαπημένη επιλογή.
Το επιδόρπιο: Παραδοσιακό ραβανί της γιαγιάς
Και αφού το πήγαμε κλασικά με το κυρίως, ας κλείσουμε με μία ακόμη all time classic, αγαπημένη επιλογή. Αφράτο και μυρωδάτο, το ραβανί είναι ένα γλυκό νοσταλγικό και πολύ νόστιμο. Εδώ κάνουμε μια μικρή παραλλαγή, αντικαθιστώντας το βούτυρο με λάδι καρύδας, που του δίνει ένα διακριτικό άρωμα που συνδυάζεται αρμονικά με το λεμόνι στη ζύμη και στο σιρόπι. Καλή όρεξη!