Καινούργια εβδομάδα και πλησιάζουμε όλο και περισσότερο στις γιορτές. Μέρες συνυφασμένες με τις οικογενειακές και φιλικές συγκεντρώσεις και βέβαια, το μπόλικο φαγητό. Μέχρι τότε, ας φροντίσουμε καθημερινά για τη διατροφή μας με νοστιμιά και θρέψη. Αυτό το μενού ξεκινά με μία ιδιαίτερη και comfort σούπα με τορτελίνια που θα κάνει τη Δευτέρα λίγο πιο ανώδυνη, μας δίνει και το λαδερό και το όσπριό μας, αλλά και το πλουσιοπάροχο κυριακάτικο τραπέζι. 

Δευτέρα - Σούπα με τορτελίνια και κρέμα καρύδας

Πλούσια σε γεύση και με μια ελαφρώς πικάντικη πινελιά, αυτή η σούπα με τορτελίνια και κρέμα καρύδας είναι ό,τι πρέπει για τις κρύες μέρες του χειμώνα. 

Τρίτη - Μπιφτέκια γεμιστά με φέτα και ντομάτα στο φούρνο

Το μπιφτέκι είναι από μόνο του τέχνη. Κι αν αγαπάς τα μπιφτέκια, τότε σίγουρα θα λατρέψεις αυτά τα γευστικά μπιφτέκια γεμιστά με φέτα και ντομάτα. Ζουμερός κιμάς, με φέτα που λιώνει γλυκά και  ντομάτα στην καρδιά του κάθε μπιφτεκιού. 

Μπιφτέκια γεμιστά

Τετάρτη - Πρασόρυζο

Η ελληνική κουζίνα είναι γεμάτη νόστιμες παραδοσιακές συνταγές, πολλές από τις οποίες είναι χορτοφαγικές και βασίζονται σε απλά υλικά όπως εποχικά λαχανικά, ελαιόλαδο και ρύζι. Το πρασόρυζο είναι ένα από αυτά.

Πέμπτη - Ψαρόσουπα βελουτέ με λαχανικά

Οι βελουτέ σούπες είναι καλή λύση για τα παιδιά, αλλά και για όσους νομίζουν ότι δεν τρώνε όλα τα λαχανικά. Κι αυτή μάλιστα που συνδυάζει και το ψάρι με όλα τα θρεπτικά του συστατικά είναι ό,τι πρέπει. 

Ρεβίθια με πορτοκάλι, κάπαρη και ελιές

Κανελόνια με κοτόπουλο

Παρασκευή - Ρεβίθια φούρνου με κάπαρη, ελιές και πορτοκάλι

Ο συνδυασμός γλυκού και όξινου ταιριάζει πολύ, ενώ το ψήσιμο στο φούρνο αφήνει τα ρεβίθια μελωμένα και ταυτόχρονα λίγο τραγανά. Η κάπαρη και οι ελιές δίνουν ένταση και αλμύρα, ενώ το πορτοκάλι προσθέτει μια φρουτώδη, γλυκόξινη νότα που ισορροπεί υπέροχα το σύνολο. 

Σάββατο - Κανελόνια με κοτόπουλο

Κρεμώδη και πεντανόστιμα, αυτά τα κανελόνια είναι ιδανικά για το σαββατιάτικο τραπέζι που θέλεις το κάτι παραπάνω.

Κυριακή: Ολοκληρωμένο γεύμα για την πιο ξεκούραστη μέρα της εβδομάδας 

Για αρχή: Πατατοσαλάτα με αυγά και σπιτική μαγιονέζα

Αυτή η δροσερή πατατοσαλάτα τα έχει όλα: δροσιά από τη (σπιτική) μαγιονέζα, μπόλικα μυρωδικά και φρεσκοτριμμένο πιπέρι, ενώ είναι πλήρης γιατί έχει και αυγό. Το τέλειο συνοδευτικό για κρεατικά!

Πατατοσαλάτα

Χοιρινό κότσι

Για κυρίως: Κότσι χοιρινό που λιώνει στο στόμα

Αργοψημένο, γλυκόξινο και ζουμερό χοιρινό κότσι. Το κρέας λιώνει στο στόμα και η σάλτσα του είναι αρωματισμένη με θυμάρι, δενδρολίβανο, φρέσκο βασιλικό και μια πικάντικη νότα φρέσκιας καυτερής πιπεριάς. Συνοδεύεται ιδανικά με τη ζεστή σαλάτα με ξινολάχανο και καρότο ή όπως τη λένε οι Γερμανοί, «sauerkraut». 

Για επιδόρπιο: Vegan μηλόπιτα με επικάλυψη από crumble

Αυτή η γλυκιά τάρτα συνδυάζει την αμερικάνικη μηλόπιτα με την τραγανή βάση και την πλούσια γέμιση από λεπτοκομμένα μήλα, με το apple crumble. Και όλα αυτά σε μία vegan εκδοχή, χωρίς ίχνος ζωικών προϊόντων.