Μπήκε και ο Νοέμβρης. Τι έμεινε; Μία ανάσα και φτάσαμε στα Χριστούγεννα. Μέχρι τότε όμως, διανύουμε ακόμη μέρες καλές και, ως επί το πλείστον, ηλιόλουστες. Ας ξεκινήσουμε λοιπόν τον νέο μήνα με σπιτικό και νόστιμο φαγητό που φτιάχνουμε μέσα από εύκολες συνταγές. Ας δούμε τι έχει το μενού αυτής της εβδομάδας.
Δευτέρα – Σούπα τραχανά με ντομάτα και φέτα
Τρώγεται σε μπολ ή βαθύ πιάτο με παρέα ή χωρίς, στο τραπέζι ή τον καναπέ. Πραγματικά δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από ένα ζεστό πιάτο τραχανά που θα φτιάξουμε εύκολα. Ηρεμεί το μέσα σου, σε χορταίνει γλυκά και σε ζεσταίνει σαν παλιά γνώριμη αγκαλιά.
Τρίτη – Ινδικό κοτόπουλο σε σάλτα τίκα μασάλα
Το ξακουστό και πασίγνωστο ινδικό κοτόπουλο σε σάλτσα τίκα μασάλα, μπορεί να θεωρείται μια συνταγή της ινδικής κουζίνας, όμως δημιουργήθηκε για πρώτη φορά στη Βρετανία. Η αρχική συνταγή αφορά το παραδοσιακό κοτόπουλο tikka, όπου εμπλουτίστηκε με την χαρακτηριστική πεντανόστιμη σάλτσα.
  
  
Τετάρτη - Φασολάδα με χωριάτικο λουκάνικο
Η φασολάδα, όπως την ξέρουμε και αγαπάμε, εδώ εμπλουτίζεται με λουκάνικο χωριάτικο και αρωματίζεται με καπνιστή πάπρικα. Το βασικό μυστικό της επιτυχίας αυτής της συνταγής είναι το αργό μαγείρεμα.
Πέμπτη - Μπιφτέκια γαλοπούλας
Μια light εκδοχή για μπιφτέκια με κιμά γαλοπούλας που θα μας χορτάσουν χωρίς να μας βαρύνουν. Συνοδεύουμε με ψητά ή βραστά λαχανικά και βάζουμε και δυο στο ταπεράκι για το γραφείο.
Παρασκευή - Λαχανόρυζο κοκκινιστό
Αν υπάρχει ένα φαγητό που αποδεικνύει πως η απλότητα μπορεί να είναι αληθινά απολαυστική, αυτό είναι το λαχανορύζο. Ένα ταπεινό, αλλά βαθιά comfort πιάτο, που κουβαλάει τη ζεστασιά της ελληνικής κουζίνας.
Σάββατο - Φιλέτο σολομού ψητό με δενδρολίβανο και λεμόνι
Το ψητό φιλέτο σολομού είναι μια ελαφριά, θρεπτική και εύκολη συνταγή, που φτιάχνεται σε λιγότερο από μισή ώρα. Με άλλα λόγια, είναι ιδανική για κάθε εποχή και περίσταση.
Κυριακή: Ολοκληρωμένο γεύμα για την πιο ξεκούραστη μέρα της εβδομάδας
Για αρχή: Λαχανοσαλάτα με φρούτα και καρύδια
Αυτή η λαχανοσαλάτα μπορεί να είναι φτιαγμένη με απλά υλικά, όμως ποντάρει στο κόκκινο και στα φρούτα εποχής γι’ αυτό και κερδίζει τις εντυπώσεις.
  
  
Για κυρίως: Παραδοσιακό γιουβέτσι με μοσχάρι στον φούρνο
Το μοσχάρι γιουβέτσι, ένα από τα πιο αγαπημένα κυριακάτικα φαγητά της ελληνικής κουζίνας, μας ταξιδεύει σε οικογενειακές στιγμές και κυριακάτικα τραπέζια, γεμάτα γεύσεις και αγάπη.
Για επιδόρπιο: Σοκολατένια ταρτάκια με γέμιση σεράνο
Η μους σεράνο κανονικά προορίζεται για γέμιση σε τούρτα, όμως εδώ κατ’ εξαίρεση γεμίζουμε ατομικές ταρτούλες που τρώγονται με δυο μπουκιές. Ίσως και μία…