
Υλικά
- 1 κιλό κιμά γαλοπούλας
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 κ.γ. θυμάρι ξερό
- 1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
- 1 κ.γ. σποράκια κόλιανδρου ξερού, κοπανισμένα
- 1 κ.σ. τζίντζερ φρέσκο, τριμμένο
- 1 μικρό ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 2 κ.σ. χυμό λεμονιού
- ξύσμα από 1 λεμόνι
- ½ φλ. φρυγανιά τριμμένη
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
- 3 κ.σ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
- Για τα μπιφτέκια γαλοπούλας ζεσταίνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι 1 κ.σ. από το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι. Το μεταφέρουμε σε μεγάλο μπολ μαζί με το λάδι του.
- Προσθέτουμε στο μπολ τον κιμά της γαλοπούλας, το θυμάρι, την πάπρικα, το τζίντζερ, τον ξερό κόλιανδρο, τον μαϊντανό, τον χυμό και το ξύσμα λεμονιού, τη φρυγανιά και ανάλογο αλατοπίπερο.
- Φοράμε γάντια μιας χρήσης και ζυμώνουμε πολύ καλά το μείγμα, να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
- Καλύπτουμε με καπάκι ή μεμβράνη τροφίμων και βάζουμε το μπολ στο ψυγείο για περίπου 1 ώρα, να αναμειχθούν τα αρώματα και να σφίξει το μείγμα.
- Βγάζουμε από το ψυγείο και πλάθουμε 10 μπιφτέκια μέτριου μεγέθους.
- Ζεσταίνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι και ψήνουμε τα μπιφτέκια, μέχρι να ροδοκοκκινίσουν και από τις δύο πλευρές.
- Σερβίρουμε τα μπιφτέκια ζεστά, συνοδεύοντας με σαλάτα ή άλλη γαρνιτούρα της επιλογής μας.
Για να ψηθούν σωστά τα μπιφτέκια ως μέσα, πρέπει στην αρχή το τηγάνι να είναι σε δυνατή φωτιά, για να κάνουν μια ωραία κρούστα πρώτα από τη μια πλευρά και ύστερα από την άλλη. Στη συνέχεια όμως, χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε το τηγάνι με καπάκι και σιγοψήνουμε για να ψηθούν μέχρι μέσα.