Η θερμοκρασία στα ύψη, αλλά εσύ ακόμη τρέχεις; Λίγη υπομονή χρειάζεται ακόμη και η στιγμή που οι ρυθμοί λίγο – πολύ θα πέσουν για όλους μας πλησιάζει. Μέχρι τότε, κράτα τον εαυτό σου καλά ενυδατωμένο, χορτάτο αλλά μην ξεχνάς και τις μικρές στιγμές απόλαυσης. Ε, το φαγητό είναι φυσικά μία από αυτές. Για να δούμε λοιπόν τι θα φάμε αυτή την εβδομάδα. 

Δευτέρα - Μακαρόνια με πέστο καρυδιού και μαϊντανού

Μια διαφορετική εκδοχή πέστο, με βάση τον μαϊντανό και τα καρύδια – φρέσκια, γήινη και άκρως αρωματική. Τέλεια για να ξεκινήσει η εβδομάδα. 

Τρίτη – Τραγανές κοτομπουκιές στο air fryer

Τραγανές, χρυσαφένιες και απίστευτα εύκολες, αυτές οι κοτομπουκιές είναι ό,τι πρέπει για παιδιά, αλλά και για μεγάλους φυσικά. Μπορείς να τις συνοδεύσεις με πατατούλες, ρύζι ή απλώς σαλάτα. Ό,τι καλύτερο. 

Κοτομπουκιές air fryer

Μελιτζάνες γιαχνί

Τετάρτη - Μελιτζάνες γιαχνί

Ένα λαδερό φαγάκι που τρώγεται ευχάριστα το καλοκαίρι. Με λίγη φέτα και ψωμί δεν θες τίποτ' άλλο, εκτός από αυτές τις μελιτζάνες γιαχνί στην κατσαρόλα.

Πέμπτη – Κεφτεδάκια με σάλτσα ντομάτας

Μυρωδάτα κεφτεδάκια με φρέσκια σάλτσα ντομάτας, βασιλικό και δυόσμο, εύκολα, νόστιμα και μαμαδίστικα.

Παρασκευή - Σαλάτα με φακές beluga και λαχανικά

Αυτή η φακοσαλάτα γίνεται με μαύρες φακές beluga και λαχανικά, και είναι μια θρεπτική και χορταστική πρόταση, ιδανική για κυρίως γεύμα ή συνοδευτικό. 

Σάββατο - Σπαγγέτι με μύδια αχνιστά

Τα αχνιστά μύδια εκτός από τέλειος μεζές για ούζο και τσίπουρο γίνονται βασικό συστατικό και για μία λαχταριστή μακαρονάδα, που φέρνει την αύρα της θάλασσας στο πιάτο μας.

Σπαγγέτι με μύδια αχνιστά

Κυριακή – Ολοκληρωμένο γεύμα για την πιο ξεκούραστη μέρα της εβδομάδας 

Για αρχή: Σαλάτα μαρούλι 

Η πιο απλή, δροσερή και αγαπημένη σαλάτα που πάει με όλα. Ο άνηθος, το φρέσκο κρεμμυδάκι και το μπόλικο λεμόνι δένουν υπέροχα με το τραγανό μαρούλι και ένα καλό ελαιόλαδο τα απογειώνει!

Για κυρίως: Κοτόπουλο στον φούρνο με πατάτες

Ζουμερό, αρωματικό κοτόπουλο στον φούρνο με λεμονάτες πατάτες που λιώνουν στο στόμα. Σκέφτεστε τίποτα καλύτερο για το οικογενειακό, κυριακάτικο τραπέζι; Μια απλή, αλλά πάντα αγαπημένη επιλογή.

Για επιδόρπιο: Πανακότα με φιστίκι Αιγίνης, γιαούρτι και μέλι

Η πανακότα λίγο διαφορετική, με την ξεχωριστή γεύση φιστικιού Αιγίνης και το γιαούρτι να την κάνει πιο ανάλαφρη.