Σαν να έσφιξαν λίγο οι ζέστες ε; Ταυτόχρονα όμως ίσως ανεβαίνει και η διάθεσή μας μιας που ήρθε και επίσημα το καλοκαίρι. Επειδή όμως η καθημερινότητα τρέχει, σου κάνουμε τη ζωή λίγο πιο εύκολη με αυτό το εβδομαδιαίο μενού γεμάτο νοστιμιά και ευκολία.
Δευτέρα – Μουσακάς, η κλασική συνταγή με ένα τουίστ
Αγαπημένη συνταγή για μουσακά, από το βιβλίο μαγειρικής της Καρολίνας Δωρίτη «Salt of the Earth», που κυκλοφορεί παγκοσμίως στα αγγλικά από τις εκδόσεις Quadrille.
Τρίτη - Κοτόπουλο λεμονάτο
Ένας κλασικός τρόπος μαγειρέματος του κοτόπουλου στην κατσαρόλα, σχετικά εύκολος και γρήγορος με εξαιρετικά νόστιμο αποτέλεσμα. Ιδανικά συνοδεύεται με τηγανητές πατάτες, αλλά το ρύζι, το πλιγούρι και ένα ψιλό ζυμαρικό είναι εξίσου καλές επιλογές.
Τετάρτη – Ρεβιθάδα
Η σούπα με ρεβίθια είναι ένα παραδοσιακό πιάτο γεμάτο με μοναδική γεύση, ιδανικό για τις κρύες μέρες του χειμώνα.
Πέμπτη - Κολοκύθια γεμιστά με σάλτσα αυγολέμονο
Κλασικά και πεντανόστιμα, τα γεμιστά κολοκυθάκια αυγολέμονο είναι το μαμαδίστικο φαγητό που όλοι αγαπάμε.
Παρασκευή - Γαριδομακαρονάδα με κρόκο Κοζάνης
Σε αυτή τη μακαρονάδα οι ζουμερές γαρίδες μαγειρεύονται σε μια πλούσια κόκκινη σάλτσα, αρωματισμένη με κρόκο Κοζάνης, που προσθέτει μια λεπτή, γήινη πολυπλοκότητα στο κλασικό πιάτο.
Σάββατο - Χοιρινές μπριζόλες -κρασάτες- στο τηγάνι
Για τις ημέρες που θέλεις μια περιποιημένη χοιρινή μπριζόλα, αλλά δεν θέλεις να ανάψεις κάρβουνα, αυτή η συνταγή είναι ιδανική. Αυτές οι ζουμερές και καλοψημένες χοιρινές μπριζόλες γίνονται στο τηγάνι και λιώνουν στο στόμα.
Κυριακή: Ολοκληρωμένο γεύμα για την πιο ξεκούραστη μέρα της εβδομάδας
Για αρχή: Πατατοσαλάτα με κάπαρη και κρεμμύδια
Μια εύκολη, ελαφριά και πολύ πρακτική συνταγή για πατατοσαλάτα που ταιριάζει τέλεια με όλα! Είναι πολύ οικονομική και εύκολη στην παρασκευή της, πολύ νόστιμη και χορταστική.
Για κυρίως: Ρολό με κιμά και βραστά αυγά
Ένα εντυπωσιακό και νόστιμο πιάτο για την Κυριακή που θα το αγαπήσουν μικροί και μεγάλοι.
Για επιδόρπιο: Αρμενοβίλ με καραμελωμένο γάλα
Το Αρμενοβίλ είναι ένα ρουστίκ παγωμένο γλύκισμα, ολίγον κολασμένο που ανήκει στην κατηγορία των σεμιφρέντο. Στην Αθήνα δεν είναι τόσο γνωστό όσο στη Θεσσαλονίκη, ωστόσο όποιος το δοκιμάσει του μένει αξέχαστο.