Τρέχεις και δεν φτάνεις, όμως το καθημερινό, σπιτικό, θρεπτικό και νόστιμο φαγητό είναι το ελάχιστο που μπορείς να κάνεις ως πράξη αυτφροντίδας για τον εαυτό σου. Μη φοβάσαι, εμείς είμαστε εδώ, με ένα ακόμη μενού για όλη την εβδομάδα

Δευτέρα - Μακαρονάδα με αντζούγιες

Αυτή η μακαρονάδα είναι πανεύκολη και ετοιμάζεται σε περίπου 10 λεπτά. Η σάλτσα με τις αντζούγιες μαγειρεύεται ελάχιστα, απλά για να δέσουν τα υλικά και έτσι οι γεύσεις παραμένουν ξεχωριστές και αναλλοίωτες. 

Τρίτη - Κοτομπουκιές στον φούρνο με τραγανή κρούστα δημητριακών

Φτιάχνουμε κοτομπουκιές στην πιο υγιεινή εκδοχή τους, ψημένες στον φούρνο. Μπορεί να μην περνούν από το τηγάνι, αλλά η κρούστα τους είναι απίστευτα τραγανή. Και μαζί με σαλάτα είναι το τέλειο κυρίως γεύμα για μικρούς και μεγάλους. 

Κοτομπουκιές

Τετάρτη - Μελιτζάνες ιμάμ μπαϊλντί

Μια πιο ελαφριά εκδοχή του κλασικού ιμάμ μπαϊλντί καθώς σε αυτή τη συνταγή δεν χρησιμοποιούμε τόσο πολύ λάδι και ψήνουμε τις μελιτζάνες στον φούρνο, αντί να τις τηγανίσουμε.

Πέμπτη - Ζουμερό ψαρονέφρι με μπίρα, μέλι και μουστάρδα

Αυτό το ψαρονέφρι είναι ζουμερό γιατί παίρνει όλη την υγρασία και τη γεύση της μπίρας που συνδυάζεται με το μέλι και την οξύτητα της μουστάρδας. Φτιάχνεται μάλιστα σε ένα σκεύος και σε λίγο χρόνο.

Ψαρονέφρι

Φακές σούπα

Παρασκευή - Φακές σούπα, η κλασική συνταγή

Κάποιες συνταγές, όπως οι φακές σούπα, καλό είναι να τις αφήνουμε όπως τις μάθαμε από τις γιαγιάδες και τις μαμάδες μας. 

Σάββατο – Σολομός με σάλτσα τεριγιάκι και σπαράγγια

Μια από τις πιο ταιριαστές σάλτσες για να απολαύσουμε τον σολομό είναι η σάλτσα γλυκόξινη τεριγιάκι, μια πανεύκολη συνταγή που φτιάχνεται πανεύκολα σε γρήγορο χρόνο, συνοδεύστε με αρωματικό μπασμάτι και φυσικά σπαράγγια που ταιριάζουν τέλεια.

Κυριακή – Ολοκληρωμένο μενού για την πιο ξεκούραστη μέρα της εβδομάδας

Για αρχή: Κασόπιτα Ηπείρου

Η κασόπιτα είναι μια παραδοσιακή πίτα από την Ήπειρο, που ξεχωρίζει για την απλότητά της και έχει ως βασικό υλικό τη φέτα. Ανήκει στην κατηγορία των «γυμνών» πιτών, δηλαδή δεν έχει φύλλο. Το τέλειο ορεκτικό για να ανοίξει το Κυριακάτικο τραπέζι!

Κασόπιτα Ηπείρου

Παστίτσιο

Για κυρίως: Παστίτσιο παραδοσιακό

Κλασικό και μαμαδίστικο, το παστίτσιο είναι ένα φαγητό νόστιμο, που σε χορταίνει και σε γεμίζει θαλπωρή και ταιριάζει το ίδιο καλά στο καθημερινό και στο κυριακάτικο τραπέζι.

Για επιδόρπιο: Ζουμερή πορτοκαλόπιτα με ολόκληρα πορτοκάλια

Το πολυαγαπημένο γλυκό, φτιαγμένο με ολόκληρα πορτοκάλια για να μην σπαταλήσουμε τίποτα και για ακόμα πιο έντονο άρωμα.