Για μία ακόμη φορά ο γαστρονομικός οδηγός Taste Atlas αποθέωσε την ελληνική κουζίνα και συγκεκριμένα τα παραδοσιακά ελληνικά γλυκά. Και αυτή τη φορά εξυμνεί την πορτοκαλόπιτα, η οποία βαθμολογήθηκε με 4,2 με άριστα το 5. 

«Αυτό το παραδοσιακό ελληνικό επιδόρπιο αποτελείται από στρώσεις ή κομμένα φύλλα που αναμιγνύονται με μια απαλή κρέμα με γεύση πορτοκάλι. Όταν ψηθεί, το κέικ περιχύνεται με ένα παχύ, ζαχαρούχο σιρόπι με πορτοκάλι. Η πορτοκαλόπιτα είναι ένα κλασικό γλυκό που υπάρχει σε διάφορες εκδοχές και συχνά περιέχει σιμιγδάλι, κανέλα, βανίλια και αποξηραμένα ή ζαχαρωμένα φρούτα.

Σερβίρεται καλύτερα παγωμένη και μερικές φορές συνοδεύεται με παγωτό», γράφει χαρακτηριστικά το Taste Atlas για την πορτοκαλόπιτα.