Αφήσαμε πια μακριά πίσω μας τα αρνιά, τα κοκορέτσια και τα γιορτινά τραπέζια και είναι καιρός να μπούμε ξανά σε ρυθμούς. Και η αλήθεια είναι πως όλοι μας αναζητούμε πιο ελαφριά γεύματα στην καθημερινότητα, το οποίο βέβαια δεν σημαίνει βαρετά ή άνοστα. Θες να δεις πώς θα γίνει αυτό; Μα βέβαια με ένα ακόμη μενού της εβδομάδας με επιλογές για κάθε μέρα. 

Δευτέρα: Αρωματική μακαρονάδα με πέστο βασιλικού

Δύσκολα τα πράγματα τη Δευτέρα γι’ αυτό θέλουμε κάτι εύκολο και γρήγορο. Ετοιμάζουμε μια δροσερή και φρέσκια μακαρονάδα, με λιγκουίνι και σπιτικό πέστο βασιλικού, που γίνεται εύκολα και είναι ιδανική επιλογή για φαγητό εκείνες τις μέρες που θέλεις κάτι σπιτικό αλλά γρήγορο.

Τρίτη: Ινδικό κοτόπουλο σε σάλτσα tikka masala

Το ξακουστό και πασίγνωστο ινδικό κοτόπουλο σε σάλτσα tikka masala, μπορεί να θεωρείται μια συνταγή της ινδικής κουζίνας, όμως δημιουργήθηκε για πρώτη φορά στη Βρετανία. Η αρχική συνταγή αφορά το παραδοσιακό κοτόπουλο tikka, όπου εμπλουτίστηκε με την χαρακτηριστική πεντανόστιμη σάλτσα.

Κοτόπουλο tika masala

Φακοσαλάτα σαν χωριάτικη

Τετάρτη: Φακοσαλάτα σαν χωριάτικη 

Η φακοσαλάτα είναι συνήθως ένα πλήρες, κρύο γεύμα αφού πέρα από τις φακές περιλαμβάνει διάφορα φρέσκα λαχανικά, ίσως και κάποια πρωτεΐνη, γι' αυτό και είναι ιδανική επιλογή για μεσημεριανό και για το lunch box στο γραφείο.

Πέμπτη: Ομελέτα με πατάτες στο air fryer

H πιο «αθώα» εκδοχή της ισπανικής τορτίγιας ή της δικής μας ανδριώτικης φρουτάλιας, ψήνεται στο air fryer με ελάχιστο ελαιόλαδο και όλη τη γεύση.

Παρασκευή: Γεμιστά 

Τα γεμιστά είναι ένα από τα πιο αγαπημένα πιάτα της ελληνικής κουζίνας. Οι ντομάτες μπαίνουν σιγά-σιγά στην εποχή τους, όπως και οι πιπεριές και δειλά δειλά τα κολοκυθάκια που βρίσκουμε όλο και περισσότερο στην αγορά. Ρύζι και μπόλικα μυρωδικά και λάδι και έχουμε ένα νόστιμο φαγάκι. 

Γεμιστά με ρύζι

Χταπόδι ξυδάτο

Σάββατο: Χταπόδι ξιδάτο

Το ξιδάτο χταπόδι είναι αξεπέραστος μεζές για ούζο ή τσίπουρο που σερβίρεται κρύος, όμως μπορεί να σταθεί  και ως κυρίως. Θα το βγάζεις λίγο-λίγο από το ψυγείο όπου και διατηρείται για 3 εβδομάδες τουλάχιστον μέσα σε γυάλινο σκεύος.

Κυριακή: Ολοκληρωμένο γεύμα για την πιο ξεκούραστη μέρα της εβδομάδας 

Για κυρίως: Η συνταγή του Jamie Oliver για ψητό κοτόπουλο πάνω σε μπίρα

Ακολουθούμε τις οδηγίες του Jamie Oliver και φτιάχνουμε τη διάσημη συνταγή για beer can chicken. Σίγουρα πάντως όλοι θα εντυπωσιαστούν με αυτό το πιάτο στο τραπέζι μας. 

Κοτόπουλο σε μπίρα

Πουρές με ψητό σκόρδο και μουστάρδα

Για συνοδευτικό: Πουρές πατάτας με ψητό σκόρδο και μουστάρδα

Ένας απολαυστικός πουρές πατάτας, με έντονες νότες από ψητό σκόρδο και πικάντικη μουστάρδα, ιδανικός για να συνοδεύσει το κοτόπουλο. 

Για επιδόρπιο: Δροσερό γλυκό με γιαούρτι και λεμόνι

Ένα δροσερό και ελαφρύ γλυκό που γίνεται εύκολα και γρήγορα και είναι ιδανικό για κάθε περίσταση. Όσο ακόμη βρίσκουμε άφθονα λεμόνια, μυρωδάτα και ακέρωτα, τι καλύτερο;