
Οι θερμοκρασίες ανεβαίνουν, όπως και η διάθεσή μας, ίσως και η ανάγκη να περιποιηθούμε τον εαυτό μας λίγο παραπάνω απ’ ότι συνήθως, ξεκινώντας από τη διατροφή μας. Γι’ αυτό και αυτή την εβδομάδα ετοιμάζουμε ένα εβδομαδιαίο μενού για να απαλλαγείς από το αιώνιο ερώτημα «τι να μαγειρέψω σήμερα».
Δευτέρα: Ζυμαρικά Alfredo με γιαούρτι
Μια πιο ελαφριά και υγιεινή εκδοχή της κλασικής, ιταλικής συνταγής για ζυμαρικά Alfredo, όπου η κρέμα γάλακτος αντικαθίσταται με γιαούρτι. Αυτή η μακαρονάδα είναι κρεμώδης, γεμάτη γεύση και έτοιμη σε χρόνο dt.
Τρίτη: Vegan ραγού μανιταριών
Αυτό το πληθωρικό ραγού με μανιτάρια είναι η τέλεια συνταγή αν αναζητάτε ένα vegan κυρίως πιάτο που μπορεί να αντικαταστήσει επάξια ένα κοκκινιστό με κρέας. Συνοδεύεται ιδανικά με πουρέ πατάτας.
Τετάρτη: Αρακάς λαδερός
Ο αρακάς είναι ένα από τα πιο αγαπημένα λαδερά στην ελληνική κουζίνα. Εύκολος στην προετοιμασία, θρεπτικός και γεμάτος γεύση, αποτελεί ένα πιάτο που ταιριάζει σε όλες τις εποχές.
Πέμπτη: Σουβλάκια κοτόπουλου με μαρινάδα μουστάρδας
Ζουμερά, αρωματικά και εύκολα στην Παρασκευή, τα σουβλάκια κοτόπουλου είναι must για bbq και μαζώξεις με φίλους. Το μυστικό της νοστιμιάς τους βρίσκεται στο μαρινάρισμα, ώστε το κοτόπουλο να πάρει ωραία γεύση και να παραμείνει τρυφερό.
Παρασκευή: Φακόρυζο
Μια απλή και εξαιρετικά θρεπτική συνταγή που συνδυάζει τις πρωτεΐνες και τις φυτικές ίνες από τις φακές με την ενέργεια του ρυζιού. Ιδανικό για όλες τις εποχές, αποτελεί μια χορταστική και υγιεινή επιλογή που γεμίζει το τραπέζι μας με γεύση και παράδοση.
Σάββατο: Ψάρι μπιάνκο, η διάσημη κερκυραϊκή συνταγή
Για το Σάββατο φτιάχνουμε ψάρι μπιάνκο, τη λεμονάτη συνταγή που αποτελεί παραδοσιακό πιάτο της Κέρκυρας. Στην κατσαρόλα, μαζί με το ψάρι και τις πατάτες, μπαίνουν μπόλικο σκόρδο και λεμόνι, που δίνουν έναν υπέροχο και γευστικό ζωμό.
Κυριακή: Ολοκληρωμένο μενού για την πιο ξεκούραστη μέρα της εβδομάδας
Για αρχή: Σαλάτα του Καίσαρα
Την Κυριακή φτιάχνουμε σαλάτα σίζαρ, την πιο διάσημη σαλάτα με βάση το μαρούλι, εύκολα και χωρίς πολύ κόπο.
Για κυρίως: Σουτζουκάκια
Η συνταγή για ένα από τα πιο αγαπημένα μαμαδίστικα φαγητά από το βιβλίο μαγειρικής της Καρολίνας Δωρίτη «Salt of the Earth», με αγαπημένες ελληνικές συνταγές από όλη την Ελλάδα. Το τέλειο μαμαδίστικο φαγητό για την Κυριακή!
Το επιδόρπιο: Καρδιτσιώτικη πουτίγκα
Ένα πρωτότυπο, πληθωρικό γλυκό που συναντάμε παντού στη Θεσσαλία. Αλλού τη λένε σπάτουλα κι αλλού κοφτή. Όπως κι αν τη λένε είναι απίθανη.