Υλικά
  • 9 αυγά
  • 9 κ.σ. ζάχαρη
  • 9 κ.σ. καρύδι τριμμένο
  • 9 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη 
  • 2 κ.σ. σιμιγδάλι ψιλό 
  • 4 κ.γ. μπέικιν
  • 1 κ.γ. κανέλα 
  • ½ κ.γ. γαρίφαλο τριμμένο 
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 2 βανίλιες 
  • βούτυρο για το άλειμμα του ταψιού

Για το σιρόπι

  • 3 φλ. νερό
  • 2 ½ φλ. ζάχαρη
  • 1 ξύλο κανέλας 
  • φλούδα από μισό πορτοκάλι
  • 1 βανίλια 
  • 1 φέτα λεμόνι

Για την κρέμα

  • 1 φλ. κορν φλάουρ
  • 1 φλ. ζάχαρη
  • 2 κρόκους
  • 2 βανίλιες 
  • 3 ποτήρια γάλα 
  • 2 φλ. κρέμα γάλακτος 
  • 2-3 κ.σ. βούτυρο 
  • ¼ κ.γ. αλάτι

Για το στόλισμα

  • κανέλα και τριμμένο καρύδι
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
  1. Για την καρδιτσιώτικη πουτίγκα, πρώτα χτυπάμε τα ασπράδια με δυό κοφτές κουταλιές ζάχαρη, μέχρι να γίνουν σφιχτή μαρέγκα.
  2. Σε άλλο μπολ, χτυπάμε στο μίξερ τους κρόκους και την υπόλοιπη ζάχαρη με το μίξερ, μέχρι να ασπρίσουν και να φουσκώσουν.
  3. Σε ένα τρίτο μπολ, ανακατεύουμε τα καρύδια, τη φρυγανιά, το σιμιγδάλι, το μπέικιν πάουντερ, την κανέλα, το γαρύφαλο, το ξύσμα πορτοκαλιού και τις βανίλιες.
  4. Σε χαμηλή ταχύτητα, προσθέτουμε στο μείγμα των κρόκων, λίγη-λίγη τη μαρέγκα εναλλάξ με τα στερά υλικά, μέχρι να πάρουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
  5. Αλείφουμε τη στρογγυλή φόρμα του κέικ με βούτυρο, την πασπαλίζουμε με αλεύρι και μεταφέρουμε το μείγμα.
  6. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180°C, για 50-55 λεπτά, στις αντιστάσεις. Τσεκάρουμε αν είναι έτοιμο βυθίζοντας ένα μαχαίρι. Πρέπει να βγει στεγνό.
  7. Όσο ψήνεται το κέικ, ετοιμάζουμε την κρέμα: σε κατσαρολάκι, σε μέτρια φωτιά, βάζουμε το γάλα, τους κρόκους χτυπημένους, το αλάτι, τη ζάχαρη, το κορν φλάουρ και τη βανίλια και μόλις αρχίσει να ζεσταίνεται το μείγμα, ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να δέσει η κρέμα.
  8. Την κατεβάζουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο και την σκεπάζουμε με μεμβράνη μέχρι να κρυώσει.
  9. Βγάζουμε το κέικ από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει μέσα στη φόρμα. 
  10. Παράλληλα ετοιμάζουμε το σιρόπι βάζοντας όλα μαζί τα υλικά να βράσουν για 10 λεπτά από τη στιγμή που θα κοχλάσει το νερό.
  11. Τρυπάμε με πιρούνι το κέικ παντού και το σιροπιάζουμε σιγά-σιγά, με κουτάλι, με το καυτό σιρόπι.
  12. Σε ένα μπολ, χτυπάμε την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει σφιχτή σαντιγύ.
  13. Την προσθέτουμε στην κρέμα και χτυπάμε με το μίξερ μέχρι να πάρουμε ένα αφράτο μείγμα.
  14. Ξεφορμάρουμε το κέικ σε πιατέλα και το καλύπτουμε με την κρέμα.
  15. Πασπαλίζουμε με κανέλα και τριμμένο καρύδι πριν σερβίρουμε.