Νέα εβδομάδα, μπήκε και η σχολική χρονιά και όλοι πια είμαστε πίσω στους κανονικούς μας ρυθμούς. Ώρα λοιπόν να κάνεις την προετοιμασία σου και να γεμίσεις την εβδομάδα με νόστιμο φαγητό που θα σε γεμίσει ενέργεια, χωρίς να κοπιάσεις για να το φτιάξεις. 

Δευτέρα - Σπαγγέτι με σκόρδο, ελαιόλαδο και καυτερή πιπεριά (aglio, olio e peperoncino)

Η περίφημη aglio olio e peperoncino είναι η επιτομή της απλότητας. Μια συνταγή που εξιστορεί τη γαστρονομική κουλτούρα της Νάπολη.

Τρίτη - Ομελέτα φούρνου με λαχανικά και φέτα

Μια εύκολη και χορταστική ομελέτα που παρέα με μια πλούσια σαλάτα γίνεται ολοκληρωμένο γεύμα. Συνοδεύουμε με ξινή κρέμα και καλό ψωμί. 

Τετάρτη - Φάβα κλασική

Φάβα κλασική, που μπαίνει στο καλοκαιρινό τραπέζι ως αλοιφή, αλλά και ως κυρίως πιάτο, ειδικά αν τη σερβίρουμε με μπόλικο κρεμμύδι, ντομάτα, κάπαρη, ρίγανη και ελαιόλαδο.

Πέμπτη - Τηγανητό κοτόπουλο πανέ

Μπουτάκια κοτόπουλου, μαριναρισμένα, παναρισμένα και τηγανισμένα σε λάδι μέχρι να γίνουν χρυσοροδοκόκκινα. Τα σερβίρουμε παρέα με τηγανητές πατάτες, bbq sauce και ολίγες τύψεις ή χωρίς. Για λιγότερες τύψεις, τα ψήνουμε στο φούρνο.

Λιγκουίνι με σαρδέλες

Κοτόπουλο πανέ

Παρασκευή - Λιγκουίνι με σαρδέλες, κάπαρη, σταφίδες και ψωμί

Αν θέλουμε να ξεφύγουμε από τα συνηθισμένα, ήρθε η ώρα να δοκιμάσουμε αυτή την πολύ εύκολη και πρωτότυπη μακαρονάδα με απλά και οικονομικά υλικά.

Σάββατο - Κεφτεδάκια με σάλτσα ντομάτας

Μυρωδάτα κεφτεδάκια με φρέσκια σάλτσα ντομάτας, βασιλικό και δυόσμο, εύκολα, νόστιμα και μαμαδίστικα.

Κυριακή – Ολοκληρωμένο γεύμα για την πιο ξεκούραστη μέρα της εβδομάδας 

Για αρχή: Πιπεριές τηγανητές με σάλτσα ντομάτας και φέτα

Αυτές οι τηγανητές πιπεριές με σάλτσα είναι το τέλειο ορεκτικό. Συνοδεύουμε ιδανικά με ωραίο, ζυμωτό ψωμί για πολλές βουτιές στη σάλτσα.

Για κυρίως: Παέγια (Paella) με μύδια και γαρίδες

H κλασική και πολύ αγαπημένη ισπανική συνταγή με σαφράν, ζουμερές γαρίδες, μύδια και αρωματικό ρύζι.

Για επιδόρπιο: Το απόλυτο μιλφέιγ με αφράτη κρέμα και σφολιάτα

Το μιλφέιγ θα μπορούσαμε να πούμε ότι έχει μία υπερβολή, ακόμη και όσον αφορά στην ονομασία του. «Mille feuille» στα γαλλικά σημαίνει χίλια φύλλα και αναφέρεται στις πολυάριθμες στρώσεις που κάνει η σφολιάτα μετά το ψήσιμο.