Νέα εβδομάδα, μπήκε και η σχολική χρονιά και όλοι πια είμαστε πίσω στους κανονικούς μας ρυθμούς. Ώρα λοιπόν να κάνεις την προετοιμασία σου και να γεμίσεις την εβδομάδα με νόστιμο φαγητό που θα σε γεμίσει ενέργεια, χωρίς να κοπιάσεις για να το φτιάξεις. 

Δευτέρα - Σπαγγέτι με σκόρδο, ελαιόλαδο και καυτερή πιπεριά (aglio, olio e peperoncino)

Η περίφημη aglio olio e peperoncino είναι η επιτομή της απλότητας. Μια συνταγή που εξιστορεί τη γαστρονομική κουλτούρα της Νάπολη.

Τρίτη - Ομελέτα φούρνου με λαχανικά και φέτα

Μια εύκολη και χορταστική ομελέτα που παρέα με μια πλούσια σαλάτα γίνεται ολοκληρωμένο γεύμα. Συνοδεύουμε με ξινή κρέμα και καλό ψωμί. 

Τετάρτη - Χοιρινές μπριζόλες -κρασάτες- στο τηγάνι

Για τις ημέρες που θέλεις μια περιποιημένη χοιρινή μπριζόλα, αλλά δεν θέλεις να ανάψεις κάρβουνα, αυτή η συνταγή είναι ιδανική. Αυτές οι ζουμερές και καλοψημένες χοιρινές μπριζόλες γίνονται στο τηγάνι και λιώνουν στο στόμα.

Πέμπτη - Μελιτζάνες γιαχνί

Ένα λαδερό φαγάκι που τρώγεται ευχάριστα το καλοκαίρι. Με λίγη φέτα και ψωμί δεν θες τίποτ' άλλο, εκτός από αυτές τις μελιτζάνες γιαχνί στην κατσαρόλα.

Λιγκουίνι με σαρδέλες

Μελιτζάνες γιαχνί

Παρασκευή - Λιγκουίνι με σαρδέλες, κάπαρη, σταφίδες και ψωμί

Αν θέλουμε να ξεφύγουμε από τα συνηθισμένα, ήρθε η ώρα να δοκιμάσουμε αυτή την πολύ εύκολη και πρωτότυπη μακαρονάδα με απλά και οικονομικά υλικά.

Σάββατο - Κεφτεδάκια με σάλτσα ντομάτας

Μυρωδάτα κεφτεδάκια με φρέσκια σάλτσα ντομάτας, βασιλικό και δυόσμο, εύκολα, νόστιμα και μαμαδίστικα.

Κυριακή – Ολοκληρωμένο γεύμα για την πιο ξεκούραστη μέρα της εβδομάδας 

Για αρχή: Πιπεριές τηγανητές με σάλτσα ντομάτας και φέτα

Αυτές οι τηγανητές πιπεριές με σάλτσα είναι το τέλειο ορεκτικό. Συνοδεύουμε ιδανικά με ωραίο, ζυμωτό ψωμί για πολλές βουτιές στη σάλτσα.

Για κυρίως: Παέγια (Paella) με μύδια και γαρίδες

H κλασική και πολύ αγαπημένη ισπανική συνταγή με σαφράν, ζουμερές γαρίδες, μύδια και αρωματικό ρύζι.

Για επιδόρπιο: Το απόλυτο μιλφέιγ με αφράτη κρέμα και σφολιάτα

Το μιλφέιγ θα μπορούσαμε να πούμε ότι έχει μία υπερβολή, ακόμη και όσον αφορά στην ονομασία του. «Mille feuille» στα γαλλικά σημαίνει χίλια φύλλα και αναφέρεται στις πολυάριθμες στρώσεις που κάνει η σφολιάτα μετά το ψήσιμο.