Αν πάλι πολλαπλασιάσεις τις στρώσεις επί τρία, είναι πράγματι πολλές, και η απόλαυση από τον συνδυασμό τραγανών φύλλων και βελούδινης κρέμας βανίλιας ακόμη περισσότερη. Τι το ψάχνουμε; Ας το φτιάξουμε. 

Υλικά
  • 2 φύλλα σφολιάτας βουτύρου
  • λίγη ζάχαρη

Για την κρέμα

  • 500 γρ. γάλα πλήρες
  • 200 ml κρέμα γάλακτος
  • 250 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 3 αυγά μέτρια
  • 75 γρ. αλεύρι
  • 75 γρ. κορν φλάουρ
  • 100 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου, κομμένο σε κυβάκια 
  • 1 λωβό φυσικής βανίλιας
  • ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα 

Λευκό Γλυκό κρασί! Blend των ποικιλιών Semillon και Gewurztraminer.
Sole Κτήμα Βιβλία Χώρα

Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)

Για το μιλφέιγ με αφράτη κρέμα και σφολιάτα, πρώτα ετοιμάζουμε την κρέμα

  1. Σχίζουμε κατά μήκος το λωβό βανίλιας και παίρνουμε τα σποράκια του, ξύνοντας με μαχαίρι. Τα ρίχνουμε σε κατσαρόλα μαζί με το γάλα και την κρέμα γάλακτος και ζεσταίνουμε μέτρια φωτιά, να πάρουν βράση.
  2. Στο μεταξύ, σε μπολ χτυπάμε με σύρμα τη ζάχαρη με τα αυγά, το κορν φλάουρ και το αλεύρι, μέχρι να αφρατέψουν καλά.
  3. Ενσωματώνουμε το καυτό γάλα και επιστρέφουμε το μείγμα στην κατσαρόλα.
  4. Βράζουμε σε μέτρια θερμοκρασία, ανακατεύοντας πολύ ζωηρά με σύρμα, μέχρι να σφίξει η κρέμα και να πάρει βράση.
  5. Τη μεταφέρουμε σε καθαρό σκεύος, σκεπάζουμε με διάφανη μεμβράνη που θα εφάπτεται πάνω της πολύ καλά και την αφήνουμε να κρυώσει στο ψυγείο για 6 ώρες.
  6. Κατόπιν, μεταφέρουμε την κρύα κρέμα στο μίξερ και την αφρατεύουμε με το σύρμα, προσθέτοντας τα κυβάκια του βουτύρου σταδιακά, μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως και να γίνει λεία και αφράτη η κρέμα μας. Τη βάζουμε ξανά στο ψυγείο.

Στη συνέχεια ψήνουμε τη σφολιάτα

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190οC και στρώνουμε 2 ρηχά ταψιά με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος. 
  2. Ανοίγουμε τα φύλλα της σφολιάτας προσεκτικά στον πάγκο και αφού τα ισιώσουμε με πλάστη - αν είναι απαραίτητο -, τα αναποδογυρίζουμε μαζί με το χαρτί πάνω στα ταψάκια που ετοιμάσαμε.
  3. Τα χαράζουμε με μαχαίρι σε τετράγωνα ή παραλληλόγραμμα κομμάτια ίδιου μεγέθους και τα τρυπάμε παντού με πιρούνι. 
  4. Με πινέλο τα αλείφουμε με νερό και τα πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη. 
  5. Τα ψήνουμε στο φούρνο για 30' μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.
  6. Αφήνουμε να κρυώσουν και τα χωρίζουμε με μαχαίρι εκεί που χαράξαμε προηγουμένως. Τα φυλάμε σε μπολ που κλείνει αεροστεγώς.

Και τέλος, στήνουμε το μιλφέιγ

  1. Όταν θέλόυμε να σερβίρουμε, στήνουμε το γλυκό μας ανά μερίδα: Μεταφέρουμε την κρέμα σε σακούλα ζαχαροπλαστικής με ίσια μύτη. Ρίχνουμε ελάχιστη κρέμα σε ένα πιάτο και κολλάμε πάνω του ένα φύλλο σφολιάτας. Το καλύπτουμε με μια στρώση κρέμας, συνεχίζουμε με δεύτερο φύλλο και μια στρώση κρέμας ακόμη. Τελειώνουμε με ένα φύλλο, το οποίο αν θέλουμε μπορούμε να το σπάσουμε με το χέρι και να το πασπαλίζουμε πάνω στην τελευταία στρώση της κρέμας.
  2. Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και σερβίρουμε αμέσως.